Ondernemersnieuws

De vloermatkader: er is geen weg naast

Gepubliceerd: 4 juli 2022  |  Onderox editie: 221

Je bouwt een huis met alles erop en eraan, maar nadat de vloeren geplaatst zijn, komt de vaststelling: oei, aan een mat hebben we niet gedacht. Je koopt dus een mat en legt die aan de deur... Maar al snel wordt één en ander duidelijk...

Bij een nieuwbouwwoning draait de deur meestal laag over de grond, zo laag dat je er zelfs geen enveloppe onder kan schuiven. Plaats voor een mat? Alleen buiten de draaicirkel van de deur. De eerste stap die je dan binnen zet, komt hoe dan ook op de vloer terecht. Tijdens het voorbeeldig voeten vegen lijkt de mat bovendien te verschuiven. Een herkenbare situatie? Weet dat enkele zandkorreltjes die onder de mat liggen al voldoende zijn om alles te laten schuiven.

RUSTIG VOETEN VEGEN
Stel dat je tijdens het plaatsen van je vloer een uitsparing voorziet tot enkele centimeters van de drempel van je deur. Merk je het grote voordeel op? Je eerste stap komt meteen op de mat terecht. Zonder enige moeite kan je je tweede voet plaatsen en rustig je voeten vegen. En de mat, die blijft stabiel liggen in de gekaderde zone. Neem zo’n kader ineens groot genoeg, dan hoeft een tweede persoon niet buiten te blijven staan als het regent. Vuistregel is: de looprichting is belangrijker dan de breedte. Veel mensen opteren voor een korte brede mat omwille van de esthetiek, maar dan boet je wel in op functionaliteit. Een vloerkader die zo groot is als de draaicirkel van je deur, ongeveer 1 x 1 meter, is optimaal. Als je de deur voor 80% opent, kan iedereen zo zijn voeten vegen en nagenoeg proper je huis betreden. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk stappen kan zetten op de mat in de vloerkader.

Meer info nodig? Bel of mail volledig vrijblijvend met Rob of Anita van SaniMat. Zij bieden een oplossing op maat voor jouw situatie.

SaniMat
Kerkhofstraat 34, Retie
Tel. +32 (0)14 37 37 04
info@sanimat.be
www.sanimat.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.