Ondernemersnieuws

XL-mode: trendsetter in volslanke mode

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Scherpenheuvel/Hasselt – Toen Katti Frederickx als jonge vrouw steeds gedesillusioneerd thuis kwam na een dag je winkelen, begon het idee te rijpen om zelf een boetiek te openen voor volslanke personen. In 1998 was het dan zo ver en opende ze een klein winkeltje in Rillaar. Dat werd al gauw te klein en XL-mode groeide jaar na jaar door met momenteel twee ruime vestigingen in Scherpenheuvel en Hasselt. “Naast een uitgebreid assortiment zetten we ook heel sterk in op beleving tijdens het winkelen. Voor mannen en vrouwen”, aldus de zaakvoerster.

Inzetten op service en klantvriendelijkheid is ongetwijfeld één van de stokpaardjes van Katti. Getuige daarvan de gezellige koffiehoek in de winkel. “Klanten moeten graag naar hier komen”, vertelt de enthousiaste onderneemster. “Zowel mannen als vrouwen. Daarom zorgen we voor een rustige plaats waar men leuke lectuur kan doornemen en ondertussen kan genieten van een koffie en wat lekkers. Daarnaast zijn we ook op zondag geopend, wat toch een troef is. We merken dat klanten van ver buiten de regio de weg naar onze winkels vinden.”

OOK VOOR MANNEN
Maar die beleving is uiteraard niet het enige waar XL-mode voor gekend is. “Ik vind het belangrijk dat we zowel mannen als vrouwen met een maatje meer kunnen bedienen”, gaat Katti verder. “Een viertal jaren na de opening zijn we gestart met  mannenmode. Ook die nood is erg groot, hebben we gemerkt. Maar wat we vooral belangrijk vinden is dat de collecties voldoende uitgebreid zijn. Klanten hebben hier echt de keuze. En dat begint bij maat 42 voor de dames en XL voor de heren. Bovendien zorgen we niet enkel voor een ruime keuze, maar ik denk dat ik mag zeggen dat we seizoen na seizoen bewijzen dat volslanke mode ook trendy en modieus kan zijn. Voor elk moment. Van casual chic, over vrijetijdskleding en kleding voor elke dag, tot stijlvolle ensembles voor een speciale gelegenheid.”
De uitgebreide collecties worden op een enthousiaste manier voorgesteld door Katti en haar team. “Ook professioneel en persoonlijk advies dragen wij hoog in het vaandel. Hiervoor kan ik rekenen op een sterk team achter mij. Maar we gaan nog een stapje verder. Mocht er bijvoorbeeld toch een kledingstuk niet meer in stock zijn, trachten we dat in eerste instantie op te lossen via onze andere vestiging. Maar net zo goed halen we alles uit de kast om het voor jou zo snel mogelijk bij te bestellen.”

WEBSHOP
Naast de twee ruime vestigingen zet Katti ook sterk in op online verkopen via haar webshop. “Veel mensen vinden het erg gemakkelijk om vanuit hun zetel online te bestellen, zeker na corona. Dus ook aan onze webshop besteden we de nodige aandacht. Zo kan je er een kijkje nemen in onze virtuele etalage. Al blijft uiteraard iedereen altijd welkom  in onze winkels voor meer persoonlijk advies.”
Een zeer ruim assortiment aan merken, zowel voor mannen als vrouwen, persoonlijk advies, een gezellig koffiehoekje, ruime en gratis parking voor de deur, open op zondag en een ruime en overzichtelijke webshop op www.xlmode.be. Katti is terecht trots op haar parcours van de afgelopen vijfentwintig jaar. “Ik hoop dat ik de frustratie die ik vroeger als volslanke dame tijdens het winkelen zelf ervaarde voor anderen helemaal heb kunnen wegnemen. De vele positieve reacties hierover doen me dan ook enorm veel deugd en plezier.”

XL-mode - Scherpenheuvel & outlet
Mannenberg 32a, Scherpenheuvel
Tel. +32 (0)13 33 31 13
info@xlmode.be
www.xl-mode.be
Open: ma, di, do, vr, za: 10 tot 18 uur
Zo: 13 tot 18 uur (ook op feestdagen)
Wo gesloten

XL-mode – Hasselt
Diestersteenweg 429, Hasselt
Tel. +32 (0)11 35 35 50
www.xl-mode.be
Open: di tot za: 10 tot 18 uur
Zo: 13 tot 18 uur
Ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.