Ondernemersnieuws

FeelGoodClubs Turnhout en Arendonk helpen je op weg naar een gezond beweegpatroon

Gepubliceerd: 15 december 2023  |  Onderox editie: 237

Turnhout/Arendonk — De FeelGoodClubs van Turnhout en Arendonk vormen een buitenbeentje binnen de wereld van fitness en personal training. Met twee aparte concepten maar één gemeenschappelijk doel: mensen helpen om meer te bewegen en voor een gezonde levensstijl te kiezen. “Wij zijn er zowel voor sporters als niet-sporters en zelfs voor mensen die bewegen eigenlijk niet leuk vinden.”

In Turnhout is de FeelGoodClub gevestigd binnen ToBe Kempen, in een gezondheidscentrum omringd door medische kennis en met een gezellige lunchroom waar de verschillende disciplines elkaar kunnen ontmoeten. In een toffe omgeving, vlakbij het Speelkaartenmuseum. Hier sport je in een klein groepje van maximaal vijf personen, altijd onder begeleiding van een coach. In een aangename ruimte waar heel wat high tech fitnesstoestellen staan opgesteld, die zich automatisch aanpassen aan jouw afmetingen als jij erop plaatsneemt. Een sessie neemt zo’n 40 minuten in beslag. “Het is de bedoeling om hier twee keer per week te komen sporten”, legt algemeen manager Bouke van Spreeuwel uit. “Zo’n intensievere training waarbij je de spieren met weerstand belast met een verhoogde hartslag past binnen een gezond beweegpatroon. Je vult dat best aan met elk dagdeel 20 minuten aan een stuk te bewegen met een verhoogde hartslag.”

TWAALF WEKEN
Samen met een coach bepaal je vooraf je doelen na een uitgebreid intakegesprek. Daarbij wordt je levensstijl besproken en worden er enkele testen uitgevoerd. “We werken met een opstartplan van twaalf weken. Tijdens die twaalf weken kan jij ervaren wat wij allemaal doen en wij kunnen tonen wat we allemaal kunnen bijdragen.” Tussen de trainingssessies door zijn er tussentijdse coachingsmomenten. “We kosten minder dan een traditionele personal trainer maar leveren wel hetzelfde resultaat. Daarna beslis je gewoon zelf of je al dan niet bijkomende doelen wil stellen en doorgaat met het vervolgprogramma, je hebt hierna uiteraard de mogelijkheid om te stoppen. Wij kiezen er bewust voor om flexibel met onze abonnementen om te gaan omdat mensen dat een goed gevoel geeft.”

EIGEN APP
FeelGoodClubs heeft een eigen app ontwikkeld waar je trainingsresultaten in worden opgeslagen en waarin je handige filmpjes en voorbeeldoefeningen vindt die je thuis kan doen. Binnenkort wordt er een nieuwe versie van de app gelanceerd met ook yoga- en pilatesoefeningen die je thuis kan uitvoeren. “Eigenlijk moet je onze muren wegdenken, want de begeleiding gaat net zo goed daarbuiten verder. Via de app kan je bovendien met je coaches communiceren. Zelfs voeding, ontspanning en slaap kan aan bod komen.” Door de app ontstaat er een eigen gemeenschap die samen de stap naar een gezonder leefpatroon zet. Zo worden ze op een speelse manier gestimuleerd om een aantal ‘moves’ te halen of een bepaalde uitdaging succesvol af te ronden. En tijdens de kerstborrel in december kunnen de leden elkaar beter leren kennen in een gezellige setting.

LOSSERE AANPAK
In Arendonk ligt de club midden in een inspirerende sportomgeving, met parking vlak voor de deur en omgeven door bossen en natuur. Hier is de aanpak iets anders. “Je kan zelf binnenlopen wanneer je wil, je moet je vooraf enkel even aanmelden, aangezien we maximaal 20 mensen tegelijk laten trainen, zodat de persoonlijke aandacht optimaal blijft. We doen wel dezelfde intake, waarbij we je volledig begeleiden, maar als eenmaal alles duidelijk is, kan je zelf gebruik maken van de toestellen. Je meldt je in de club aan via een centraal scherm en krijgt via andere schermen te zien waar jij jouw training kan starten en wat die precies inhoudt. Ook hier past elk toestel zich automatisch aan jou aan.” Je kan dus rustig zelf aan de slag, al is er altijd wel een coach aanwezig die je kan aanspreken als je vragen hebt.

MEERDERE SOORTEN TRAINING
“Ook in Arendonk proberen we mensen twee keer per week aan het sporten te krijgen en beginnen we met een opstartplan van twaalf weken”, legt Bouke uit. “Maar er is daarnaast voldoende ruimte voor een vrije training, een small-group training (met maximaal acht personen) of een personal training met een coach, één op één.”

ELEKTROSTIMULATIE
Gloednieuw is de SYMBIONT EMS-training die voortaan in de Arendonkse vestiging aangeboden wordt. “Daarbij krijg je een pak aan voor een elektrostimulatietraining. Elektroden zorgen ervoor dat je spiervezels samentrekken, tot in de kleinste en diepste vezels.” Zo’n training kan in de club, één op één, of met twee personen tegelijk, samen met een personal coach. Elke sessie duurt een half uur. Maar ook voor thuis kan je zo’n pak huren. “Het grote voordeel is dat je zo een intensieve training uit kan voeren zonder met zware gewichten te moeten werken en zonder je gewrichten dus zwaar te belasten. Zelfs een uurtje rustig wandelen of fietsen kan zo omgevormd worden tot een intensieve training.”

80/20-REGEL
Ook de Arendonkse leden kunnen gebruik maken van de app en vormen dus hun eigen ‘community’. Binnenkort komen ze gezellig samen tijdens een leuke kerstwork-out, met achteraf een borreltje. “We passen de 80-20-regel toe. Als je 80% van de tijd op je voeding en je beweging let, dan hou je 20% van de tijd over om af en toe te zondigen.” In de club zelf wordt het hele jaar door koffie, thee en eiwitshakes gratis aangeboden en je kan er een pakket met producten kopen voor thuis. Douches en kleedkamers zijn voorzien, net als in Turnhout uiteraard.

BETROUWBAAR TEAM
Bouke stuurt een team aan met twee extra fulltimers — Marie is de vaste kracht in Turnhout, Sam in Arendonk — aangevuld met enkele deskundige flexi-jobbers. Met o.a. een kinesist, ergotherapeute, bewegingstherapeute,… Intussen is het team ook gestart met langsgaan bij bedrijven in de buurt om medewerkers actief en fit te houden. “Als zij zich prettig voelen en gezonder zijn, kunnen we ondernemers via die weg helpen om het ziekteverzuim naar beneden te halen.”

JE GOED VOELEN
“We zijn dus zeker geen gewone fitness”, vat Bouke samen. “Veel mensen hebben daar slechte ervaringen mee, zeker met grote ketens. Wij pakken het anders aan: met veel persoonlijke begeleiding, ook buiten de muren van onze fitnessruimtes. Je goed voelen, dat is de overkoepelende factor tussen onze beide clubs. Liever twee kilootjes te zwaar maar wel goed in je vel zitten en voldoende bewegen. Het gaat om een ongezonde levensstijl te doorbreken die je je al langer eigen hebt gemaakt. We kunnen specifieke klachten behandelen, mensen helpen die revalideren na een ziekenhuisopname of je bijstaan als je een betere conditie wil, meer wil bewegen of een aantal kilo’s wil afvallen. De goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn uiteraard een uitstekende stimulans om te starten, maar eigenlijk is gezondheid het hele jaar door belangrijk. Bewegen hangt echt samen met hoe je je voelt. We horen het vaak: hadden we maar eerder de stap gezet.”

ONDEROX-ACTIE: GRATIS KENNISMAKINGSTRAINING + LEDENKORTING
Wie nog voor Kerstmis mailt naar info@feelgoodclub-turnhout.be (Turnhout) of info@feelgoodclub-arendonk.be (Arendonk) met de vermelding ‘Onderox-actie’ kan gratis een kennismakingstraining boeken en wordt u lid, dan ontvangt u met dezelfde vermelding 50% korting op je eerste reguliere betaaltermijn.

FeelGoodClub Turnhout
Hendrik Consciencestraat 20, Turnhout
Tel. +32 (0)475 79 02 17
info@feelgoodclub-turnhout.be
www.feelgoodclub-turnhout.be

FeelGoodClub Arendonk
De Lusthoven 14, Arendonk
Tel. +32 (0)490 43 98 80
info@feelgoodclub-arendonk.be
www.feelgoodclub-arendonk.be 

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.