Ondernemersnieuws

Wine N Design: waar wijn en design voor de juiste sfeer zorgen

Gepubliceerd: 15 december 2023  |  Onderox editie: 237

Malle — Gunther Daneels opende in oktober een totaal nieuwe wijnhandel: een belevingsconcept waar wijn, wijn schenken en bewaren centraal staan. Vanuit het standpunt dat je goede wijn thuis drinkt, vertelt Gunther hoe zijn idee is ontstaan om een nieuwe en toegankelijke wijnhandel op te richten.

“Met de expertise van een mode-expert en een fervente design- en wijnliefhebber voelt een klassieke wijnhandel vaak aan als een winkel waar enkel getrainde wijnkenners hun hart kunnen ophalen”, legt Gunther uit. “Ik wou dat doorbreken door een winkel te creëren waar niet alleen wijn centraal staat maar ook wijnaccessoires, wijnglazen en tafelbenodigdheden harmonieus in het interieur geïntegreerd zijn. Nieuwe wijnliefhebbers kiezen vaak voor hippe wijnlabels en vinden het uiterlijk van de fles bijna even belangrijk dan de inhoud ervan. In de traditionele wijnhandel vind je meer de klassieke chateau wijnen en die zijn niet altijd vlot te degusteren, ze hebben dan ook eerst extra rijping op de fles nodig. Bij Wine N Design brengen wij daarom graag een nieuwe selectie aan wijnen die wel aan deze hedendaagse wijnbehoefte voldoet.”

WIJNLIEFHEBBER EN SOMMELIER
Als wijnliefhebber heeft Gunther de laatste jaren zijn kennis verruimd door een sommelieropleiding waardoor ook de service een belangrijke troef is om klanten verder te helpen in de zoektocht naar de gepaste wijn bij een gerecht of gelegenheid. “Alle wijnen zijn geproefd en goedgekeurd voor een ruim publiek en daardoor kan ook een niet-wijnkenner genieten van een goed glas wijn!” Met het designconcept probeert Wine N Design niet alleen mannen maar ook vrouwen aan te trekken. “Want wie is er niet gek op leuk tafeldesign dat sfeer en gezelligheid in huis brengt? Met merken zoals Asa, Blomus & Magisso brengen wij hedendaags porseleinwerk, en met Riedel & Spiegelau hebben wij dan weer de ultieme kristallen glazen die de aroma’s en de smaak van je wijn zullen bevorderen.”

KOOPZONDAGEN
Nog op zoek naar een feestelijke wijn of champagne voor de kerstperiode dan zal het aanbod bij Wine N Design je zeker verrassen! Naast de normale openingsuren kan je op alle aankomende koopzondagen ook terecht bij Wine N Design voor tal van giftboxen met heerlijke wijn en voor leuke design eindejaarscadeautjes.

Wine N Design
Onze Lieve Vrouwstraat 2 (Hoekpand Turnhoutsebaan), Malle
Tel. +32 (0)477 29 76 00
www.wineNdesign.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.