Ondernemersnieuws

De oorzaak van dit probleem is zo oud als de straat

Gepubliceerd: 26 april 2024  |  Onderox editie: 241

Hoe komt het toch dat het vuil is achter de mat? Of: niemand kan nog zijn voeten vegen aan een doodgewone mat. Of: het is hier altijd vuil achter de mat, eender welke mat ik koop.

Het probleem zit uiteraard voor een deel bij de gebruiker. De discipline om minstens de mat te raken moet er wel zijn. De oplossing is even oud als het probleem. Vroeger werd na de wekelijkse schrobbeurt een vochtige katoenen dweil aan de deur geplaatst. Iedereen die dan ook maar probeerde binnen te komen, kreeg van ver te horen: “Er ligt een dweil om je voeten te vegen”. En dan zag je tot je grote verbazing dat je vuile schoenafdruk nagenoeg perfect in de dweil werd geprint. Je volgende stap mocht dan op de propere vloer belanden, geen spoor van vuil te bekennen. Een vochtig stuk katoen was dus de basis van de oplossing. Maar het gevaar ontstond wanneer de dweil opdroogde. Dat betekende het einde van de werking en het ontstaan van een groot gevaar: de droge dweil schoof over de vloer. Logisch dat als je een keer uitschoof, je nooit meer een voet op de dweil wou plaatsen. Of die dweil nu nat of droog was.

EEN MAT MET EEN HANDLEIDING
Vele decennia later is het fenomeen van de wekelijkse schrobbeurt geschiedenis. Samen verdween ook het gebruik van de klassieke katoenen dweil. Gelukkig is er een veilige oplossing tegen de vuile voetstappen achter de mat: een nitril rubberen achterkant. Helaas kan je die niet eender waar kopen vanuit dezelfde filosofie als: ‘Om je fiets te laten herstellen ga je toch niet naar de bakker’. Dus koop je authentieke katoenen matten in een mattenspeciaalzaak. Daar koop je een mat met handleiding. Een mat met een functionele levensduur van 10 tot 15 jaar is uniek. Deze levensduur wordt mede bepaald door de frequentie van wassen in de wasmachine. Hoe meer, hoe beter. Want zand in de mat is dodelijk voor de levensduur.

DE TEST MET HET GLAS WATER
Een makkelijk hulpmiddel om te weten of je mat doet wat ze moet doen, is deze test: giet een half glas leeg midden op de mat, wacht een halve minuut en til de mat hoog op. Als je lang moet wachten voor het water over je vloer loopt, zit je goed. Loopt het water meteen uit de mat, dan heb je helaas niet de juiste mat op de juiste plaats. 95% van de verkochte voetmatten zijn met synthetische vezels. En tot op heden is er geen enkele synthetische vezel die vocht absorbeert. Dus kan een synthetische mat nooit je schoenzolen drogen. De oplossing: de katoenen mat met nitril rubberen achterkant.

Bij SaniMat helpen Rob en Anita je in de zoektocht naar een geschikte mat. Zij geven een antwoord op al je vragen en reiken voor elk probleem een oplossing aan. Bel of mail hen volledig vrijblijvend!

SaniMat
Kerkhofstraat 34, Retie
Tel. +32 (0)14 37 37 04
Gsm. +32 (0)475 43 95 96
info@sanimat.be
www.sanimat.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.