Ondernemersnieuws

Dicar: "Reizen met een motorhome betekent pure vrijheid"

Gepubliceerd: 26 april 2024  |  Onderox editie: 241

Wie op weg gaat met een motorhome, heeft de wereld binnen handbereik. Gaan en staan waar je wil, wanneer je wil. Reizen met een totaal gevoel van vrijheid met al het comfort van je eigen vakantiehuis op wielen binnen handbereik…

Met een motorhome creëer je je eigen droomvakantie. Fietsen in de koffer, de honden mee, de ijskast goed gevuld en je kan vertrekken. Je hangt nooit vast aan een bestemming. Slecht weer? Je rijdt gewoon naar waar het wel goed is. Het gevolg is dat nieuwe eigenaars hun leven echt een totaal nieuwe wending geven. Want er is geen drempel meer om snel een weekendje de natuur te gaan verkennen of op citytrip te trekken in de buurt.

ULTIEM COMFORT OP WIELEN
Een motorhome was vroeger puur een kampeermiddel, maar tegenwoordig is het zoveel meer dan dat. Wifi, een luxueuze douche, zonnepanelen, airco, zelfs vloerverwarming,… Er staat geen grens op het comfort dat mogelijk is. Een opvallende nieuwe trend: jongeren die voor een omgebouwde campervan kiezen als dagdagelijks voertuig. Vaak werken ze tijdens uitstappen op locatie en doet de campervan zelfs dienst als kantoor op wielen. Met een mooier uitzicht dan thuis weliswaar.

RUIMSTE AANBOD IN EUROPA
Er zijn zonnige dagen op komst en dus is dit dé periode bij uitstek om je nieuwe reiscompagnon te gaan uitkiezen. In de Kempen huist een grote speler op de markt: Dicar Motorhomes. De zaak in Geel heeft het ruimste aanbod van heel Europa, met meer dan 600 exemplaren uit voorraad leverbaar. Een speeltuin van motorhomes dus in alle maten, vormen, prijsklassen en afwerkingen. “We willen het comfort bieden om een motorhome uit voorraad te kunnen kiezen”, legt zaakvoerder Dirk Van Eyck uit. “Mensen kopen niet graag uit een catalogus, hier kan je de verschillende modellen echt bekijken, voelen en beleven. Ondanks onze grote stock is het toch belangrijk om je motorhome tijdig te bestellen. De camper is razend populair. Als je deze zomervakantie nog van je motorhome wil genieten, is het nu hét moment.”

OP MAAT VAN DE KLANT
“Ons grootste succes schuilt in onze drie eigen series: de Carat, Avantgarde en Cocoon. Die hebben we speciaal ontwikkeld voor de Belgische markt, met alle opties die de meeste Belgen willen er al standaard in. Voor een basisprijs krijg je dus meteen een compleet uitgeruste motorhome. Zelfs de afwerking is zoals de gemiddelde Belg die wenst: met zachte en rustgevende kleuren.” Bij Dicar kan je zowel nieuwe als tweedehands motorhomes kopen. Ook huren kan. “Die optie gebruiken veel mensen als ze nog twijfelen. Zo kan je echt ervaren wat vakantie met een motorhome betekent. Ga je daarna over tot een aankoop, dan trekken we die huurkosten gewoon van je aankoopbedrag af.” De zaak staat ook in voor service na verkoop en onderhoud. Herstellingen, ook aan het woongedeelte, en het installeren van extra accessoires gebeuren hier in het eigen atelier.

KOSTEN DRUKKEN
Het financiële plaatje blijft één van de redenen waarom sommigen nog twijfelen. “Weet dat na je aankoop meteen de grootste kosten zijn gebeurd. Vakantie kost vanaf dan haast niks meer. Je moet alleen je koelkast nog aanvullen, maar dat is thuis ook zo”, zegt Dirk. “Bovendien zijn wegentaks en verzekeringen erg laag en behoudt een motorhome een groot deel van zijn waarde bij een doorverkoop. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ontelbaar veel manieren om een aankoop mogelijk te maken (financieringen, renting, leasing, deelplatforms,…) Wij kunnen je daar altijd bij helpen. Zo zijn er meerdere websites waarop je jouw motorhome op een betrouwbare manier kan verhuren, zonder dat je daarvoor een boekhouding moet bijhouden. Veel mensen kiezen er ook voor om te delen met hun vrienden en familie. En wij kunnen bij aankoop van een nieuwe motorhome je oude exemplaar overnemen voor een aantrekkelijke prijs. Allemaal uitstekende manieren om de kosten te drukken en toch te kunnen genieten van die ongekende manier van reizen in volle vrijheid.” 

OPENDEURDAGEN
Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 april 2024 kan je bij Dicar terecht voor hun opendeurweekend. Profiteer van deze unieke gelegenheid om jouw droommotorhome te verkrijgen met extra voordelen en speciale aanbiedingen. Dat wil zeggen: motorhomes aan de scherpste prijzen en met de meest gunstige voorwaarden. Profiteer nu van deze actiepacks in de showroom! Welkom van 10 tot 18 uur.

Dicar
Grote Steenweg 2, Geel
Tel. +32 (0)14 57 99 99
info@dicar.be
www.dicar.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.