Ondernemersnieuws

Éternelle by Cabochon: trouw- en verlovingsringen met een persoonlijke touch

Gepubliceerd: 2 februari 2024  |  Onderox editie: 238

De juiste verlovings- of trouwring vinden is niet evident. In hun speciaalzaak Éternelle helpen Martine Van ’t Hof en Geert Dolhain je om de ideale ring te vinden of te laten maken, met een persoonlijke touch. “De meeste dames verwachten een duurzame ring van goud en diamant.”

In mei 2022 opende Éternelle de deuren, langs het gezellige Le Bon-plein in Turnhout. Martine en Geert lanceerden er hun nieuwe concept, dat uniek is in de regio: een juwelenzaak die zich enkel richt op verlovings- en trouwringen. De zaak toont daarin de ruimste collectie in de Kempen. Zelf samengesteld door Martine en Geert en aangevuld met hun eigen creaties. Ze hebben immers al meer dan dertig jaar ervaring als goudsmid en juwelier. De zaak werkt op afspraak, zodat je in alle rust je ringen kan komen kiezen of de inspiratie kan bieden waarmee Martine en Geert aan de slag kunnen.

EEN DUURZAME RING
De Valentijnsperiode is de ideale tijd van het jaar om je verlovings- en trouwringen te kiezen. “Ongeacht het budget willen de dames het liefst een duurzame ring van goud en diamant. We merken ook vaak dat hun partner een duidelijk idee heeft van wat zij wensen. Meestal hebben ze al wel eens stiekem gepolst of hebben ze enkele tips gekregen. Zo kunnen wij het juweel maken exact zoals hun partner dat graag heeft.”

DIAMANT VAN DE TOEKOMST
Ook bij Cabochon, in de Leopoldstraat, zetten Martine en Geert hun ervaring in om juwelen te maken waarbij pure ambacht en traditie hand in hand gaan met innovatieve technieken en hedendaags design. Zo bieden zij voortaan ook ’lab grown’ diamanten aan de toekomst. “Het zijn gecertificeerde diamanten met dezelfde samenstelling en kwalitatieve kenmerken als een natuurlijke diamant”, leggen Martine en Geert uit. “Maar zo krijgen klanten de optie om voor hetzelfde budget een grotere diamant te kiezen. Wij bieden ze dus voortaan allebei aan.”

EEN PERSOONLIJK VERHAAL
Éternelle en Cabochon bieden een ruime keuze in allerlei stijlen, zowel klassiek als hedendaags. Door voor maatwerk te kiezen kan de klant een persoonlijk juweel krijgen dat een bijzonder verhaal vertelt. “We houden daarbij altijd rekening met de stijl van de klant, hun budget en het draagcomfort. We zijn helemaal mee met de nieuwste technieken en modetrends en ook transformaties van bestaande juwelen of het omsmelten van oud goud behoort tot de mogelijkheden. Dat maatwerk voeren we bij Cabochon ook uit om bijvoorbeeld gepersonaliseerde asjuwelen te creëren of om oude juwelen weer helemaal hedendaags te maken.”

Éternelle
Victoriestraat 19, Turnhout
Tel. +32 (0)497 66 89 14
info@eternelle.be
www.eternelle.be
Open op afspraak, volledig vrijblijvend 

Cabochon
Leopoldstraat 7, Turnhout
Tel. +32 (0)14 21 17 11
dolhain@hotmail.com
www.cabochon.be
Open: ma, wo, do, vr, za: 10 tot 17.30 uur
Di en zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.