Ondernemersnieuws

Hoeveservice wordt HSB

Gepubliceerd: 1 maart 2024  |  Onderox editie: 239

Beerse — Hoeveservice heet voortaan HSB. De familiezaak uit Beerse krijgt naast een andere naam ook een splinternieuwe leuze en vijf nieuwe logo’s om meer duidelijkheid te scheppen. Want HSB biedt o.a. benodigdheden voor de ruitersport en alles voor je huisdieren maar ook tuinbenodigdheden en zelfs bedrijfskleding. “Die veelzijdigheid willen we nog meer tonen aan het grote publiek.”

HSB brengt vijf afzonderlijke zaken samen op een oppervlakte van zo’n 4.500 m², waarvan zo’n 3.000 m² aan winkelruimte. “We zijn een heel complete zaak met een grote verscheidenheid aan producten”, legt Hannes Boogaerts uit, die samen met zijn broer Robbe de zaak leidt. “We zijn ooit ontstaan uit de combinatie tussen een groothandel voor veebenodigdheden en een dierenspeciaalzaak. We merken dat veel mensen ons daardoor nog altijd voornamelijk linken aan de landbouw en de ruitersport. Maar intussen zijn we veel meer dan die twee componenten alleen, al doen we die wel nog steeds.” En dus drong een naamswijziging zich op.

VIJF ZAKEN IN ÉÉN
Belangrijk: HSB mikt zowel op particulieren als op professionelen. De zaak zal voortaan vijf onderverdelingen tellen, die elk een eigen naam en een splinternieuw logo krijgen. Bij ‘HSB Equestrian’ vind je alles voor de ruitersport, voor beginnende tot professionele ruiters. “Van voeder tot materialen en kleding”, vertelt Hannes. Onder de vlag ‘HSB Garden’ kunnen mensen met groene vingers alles vinden wat ze nodig hebben om thuis in hun tuin aan de slag te gaan. Denk aan tuingereedschappen, meststoffen, kalk,… Enkel de plantjes zelf vind je hier niet. ‘HSB Petstore’ is dan weer een volwaardige dierenspeciaalzaak met alles voor je huisdieren: dagelijkse voeding, snacks, verzorging, speeltjes, hokken,… Bij ‘HSB Trailers’ kan je aankloppen om paardentrailers te kopen. Tenslotte zorgt ‘HSB Workwear’ voor je bedrijfskleding, met een compleet aanbod binnen heel uiteenlopende sectoren. Hierin is ook een flagstore van Fristads ondergebracht, het bekende merk van werkkledij. Maar de zaak telt daarnaast nog heel wat andere bekende merken.

PASSIE VOOR DIEREN
Alles zit vervat in de nieuwe huisslogan: ‘It’s an animal lifestyle’. “Die passie voor dieren is echt de rode draad doorheen onze zaak én het is iets wat ons personeel allemaal verbindt”, zegt Hannes. In de winkel werkt een team van dertien dierenliefhebbers, aangevuld met vijf leveranciers die (wel nog onder de naam ‘Hoeveservice’) rechtstreeks de landbouwbedrijven in de buurt blijven bedienen.

ADVIES IN DE WINKEL
“We zijn een familiebedrijf dat service en advies heel belangrijk vindt. Ons team is altijd aanspreekbaar voor onze klanten. Ons doel is om de mensen écht verder te helpen. We hebben die kennis ook aan boord en bieden een ruime keuze aan heel diverse producten en merken.” Zo heeft HSB ook een eigen private label waarvan je in de winkel o.a. hondensnacks en paardenvoer vindt.

SNEL BEZOEK OF COMPLETE UITSTAP
Onlangs kreeg de zaak een restyling om het winkelen nog aangenamer te maken. “Veel klanten rijden zelfs meer dan een uur om naar hier te komen”, weet Hannes. “Zij maken er dan een uitstapje van en gaan de volledige winkel door. We horen vaak dat het handig is dat hier zoveel samen is, waar ze anders drie of vier winkels voor moeten bezoeken. Onze gratis parking vlak voor de deur is voor hen ook een belangrijk pluspunt. Maar net zo goed komen mensen uit de buurt even snel langs voor een zak kippeneten of voor kalk voor hun gazon. Iedereen is van harte welkom, ook voor de allerkleinste aankoop. Spring gewoon eens binnen.” 

HSB
Antwerpseweg 35, Beerse
Tel. +32 (0)3 312 24 04

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.