Ondernemersnieuws

Priorij Corsendonk blaast High Beer nieuw leven in

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Oud-Turnhout — Uitstekend nieuws voor de Kempische bierliefhebber: Priorij Corsendonk is opnieuw gestart met een High Beer. Daarbij krijg je vijf culinaire gerechtjes geserveerd, telkens met een bijhorend biertje dat zorgvuldig uitgekozen werd door een biersommelier, die ook langskomt voor een woordje uitleg.

Plaats van afspraak is de stemmige gewelvenkelder van Priorij Corsendonk. Een indrukwekkende plek die ideaal geschikt is om van eten en bijhorende biertjes te genieten. Het concept is eenvoudig: je krijgt vijf culinaire gerechtjes voorgeschoteld die telkens vergezeld worden door een bijpassend biertje (in een proevertjesglas). De gerechten worden bedacht en klaargemaakt door de vaste keuken van de Priorij, de bieren worden daaraan gekoppeld door een biersommelier. “Voor de High Beer kunnen alle  soorten bieren aan bod komen, al kan er uiteraard ook af en toe een Corsendonk bier bijzitten”, legt Kaat Geysen van Corsendonk Hotels uit. Tijdens de High Beer is er een biersommelier aanwezig die aan elke tafel en bij elk gerechtje een woordje uitleg geeft over waarom de zorgvuldig gekozen combinatie tussen het eten en het bier voor de smaakbom zorgt die op dat moment voor hen staat. 

SEIZOENSGEBONDEN
“Sommige mensen gaan het concept zeker nog kennen uit het verleden”, weet Kaat. “Want vroeger organiseerden we hier ook al High Beers. Wij vonden dat het hoog tijd was om het concept nieuw leven in te blazen.” Je kan hiervoor elke eerste zondag van de maand langskomen, met uitzondering van de maanden juli, augustus en september. De eerstvolgende editie vindt plaats op zondag 7 april. De High Beer start telkens stipt om 14 uur en duurt tot 17 uur. Per seizoen wisselt het menu, om voldoende seizoensgebonden gerechtjes te kunnen aanbieden, en dus ook voldoende nieuwe bieren te kunnen combineren. “Je kan ook kiezen voor non-alcoholische bieren, ook die combineren we telkens met het gerecht in kwestie. Het gaat dus niet om de alcoholvrije variant van de gekozen bieren. Wie liever geen bier drinkt, kan kiezen voor twee glazen huiswijn en zo vrienden vergezellen die wel bierliefhebber zijn.” Vermeld het wel duidelijk bij je reservatie als je voor wijn of non-alcoholische bieren kiest.

GROENE OMGEVING
Wie liever op een andere dag zeer uitgebreid wil komen dineren in de Priorij, kan dat na reservatie vooraf. De Priorij serveert eigentijdse gerechten in een authentiek kader. Daarbij wordt er steeds met verrassingsmenu’s gewerkt zodat jij je ten volle kan laten verrassen door de culinaire kunsten van de keuken. De Priorij is een voormalige klooster dat ook erg in trek is bij wandelaars en fietsers. In de grote renaissancetuin duikt binnenkort opnieuw een buitenbar op, waar zij halt kunnen houden na een uitgebreide tocht in de groene omgeving. “En er zijn nog heel wat andere leuke zomerse activiteiten op komst”, verklapt Kaat alvast. “Onze Zomerse Vrijdagen in juli bijvoorbeeld (waarbij je elke vrijdagavond kan dineren in de buitenbar, nvdr.) en een BBQ-diner ter ere van Moederdag.”

HIGH BEER

  • Zondag 7 april 2024
  • Zondag 5 mei 2024
  • Zondag 2 juni 2024
  • Zondag 6 oktober 2024
  • Zondag 3 november 2024
  • Zondag 1 december 2024

ONDEROX-ACTIE: HIGH BEER
Zondag 7 april 2024 om 14 uur (wees zeker op tijd!)

Vijf culinaire seizoensgebonden gerechtjes telkens gecombineerd met een bijpassend biertje (proefglaasje).

Prijs: 49,50 euro p.p.

Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-actie’ krijgt na de High Beer een biercilinder van Corsendonk Bier met een magnumfles Agnus of Pater mee naar huis. Die kan je na de High Beer afhalen bij de receptie.

Priorij Corendonk
Corsendonk 5, Oud-Turnhout
Tel. +32 (0)14 46 28 00
info.priorij@corsendonkhotels.com
www.corsendonkhotels.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.