Ondernemersnieuws

Lodoux stelt splinternieuwe model van Japans toilet voor

Gepubliceerd: 2 februari 2024  |  Onderox editie: 238

Het Arendonkse Lodoux installeert over heel Vlaanderen douchetoiletten, in de volksmond beter bekend als Japanse toiletten. Daarbij gebeurt de reiniging met water in plaats van met papier. Het nieuwste model, de Geberit Alba, zal zo’n 1.000 euro gaan kosten. En zo wordt de markt van de Japanse toiletten plots veel toegankelijker. “Dit biedt enorm veel mogelijkheden.”

Al sinds 2019 installeert Arendonkenaar Peter Maes onder de vlag van Lodoux Japanse toiletten in heel Vlaanderen. Hij heeft er zijn missie van gemaakt om die douchetoiletten ook bij ons veel bekender te maken. “Reinigen met water is nu eenmaal de meest hygiënische keuze”, stelt Peter meteen. “In de rest van de wereld is een Japans toilet of een kraantje al de standaard. Het is heel comfortabel en proper. Wie één van onze toiletten geprobeerd heeft, wil nooit nog iets anders. En dus is het vooral zaak om zoveel mogelijk mensen er kennis mee te laten maken.”

TOEGANKELIJK NIEUW MODEL
Op dat vlak is er goed nieuws te melden. Vanaf februari brengt Geberit, het merk waar Lodoux mee werkt, haar nieuwste model op de markt: de Geberit Alba. Die heeft net als doel om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. De prijs wordt daarom bewust laag gehouden: zo’n 1.000 euro. Tot nu waren de goedkoopste modellen vanaf zo’n 2.500 euro te verkrijgen, omdat daar vaak al heel wat extra’s aan toegevoegd waren. Maar dat er nu ook een model is voor zo’n 1.000 euro, is volgens Peter fantastisch nieuws. “Een klassiek toilet kost ook al gauw zo’n 600 euro”, klinkt het. “Het prijsverschil is dus niet groot meer. We verwachten hier veel van.” Het nieuwe model zal ook op Batibouw uitgebreid voorgesteld worden.

TOPSERVICE
De Geberit Alba is dus een kwalitatief toilet dat makkelijk te bedienen is, waarbij de reiniging gebeurt met warm water in plaats van met papier, zonder de toeters en bellen die de andere modellen aanbieden. “De prijs is een stuk toegankelijker, maar de service die Geberit biedt, blijft exact hetzelfde”, weet Peter. “Moest er een probleem zijn, dat wordt dat meteen opgelost, dat is ook een belangrijke reden waarom wij exclusief met Geberit werken.” In totaal biedt Lodoux nu negen verschillende modellen aan, waaronder ook de compleet uitgeruste exemplaren. “Met geurafzuiging, verlichting, brilverwarming, volledige automatisatie, afgewerkt met marmer,… Het kan allemaal. Die modellen zijn iets duurder, maar zeker niet onbetaalbaar. Het is en blijft comfort dat voor iedereen bereikbaar is.” “En we kunnen ook een testtoilet plaatsen bij wie toch nog twijfelt”, legt Peter uit. “We vervangen daarbij de bril tijdelijk door een hoogtechnologisch exemplaar en maken gebruik van tijdelijke aansluitingen voor het water en de elektriciteit. Het design is dan nog niet op en top, maar het comfort kan je wel al leren kennen.”

TOTAALRENOVATIES
Verder kan Lodoux ook volledige toiletruimtes renoveren. Van a tot z, tot de muren, de vloer en het kraanwerk toe. Een totaalrenovatie dus. Het afgelopen jaar renoveerde Lodoux zo o.a. in vijftien vestigingen van LUKoil de toiletten. Ook het komende jaar zullen er nog meerdere vestigingen aan zo’n totaalrenovatie onderworpen worden. Peter kan ook bij jou thuis langskomen om de mogelijkheden te bespreken of hij kan je meenemen naar de testroom van Geberit in Meise, waar alle verschillende modellen geïnstalleerd zijn en uitgetest kunnen worden.

Lodoux
Tel. +32 (0)470 94 90 43
info@lodoux.be
www.lodoux.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.