Ondernemersnieuws

Vegrid: Geelse familiezaak krijgt opvolging

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Geel — Voor familiezaak schoenen Vegrid uit de Geelse Nieuwstraat is er een nieuw hoofdstuk aangebroken. Jo en Kristin Beerten hebben de leiding van hun zaak doorgegeven aan hun zoon Alexander (34). Al blijven Jo en Kristin gewoon in de zaak actief om mensen te helpen in hun zoektocht naar goedzittende comfortschoenen, de specialiteit van het huis.

“Mijn ouders stapten in 1985 in Vegrid schoenen”, vertelt Alexander. “Vegrid komt van de meisjesnamen Vera en Ingrid. Omdat we een echte familiezaak gebleven zijn, hebben we de naam behouden en dat blijft nu uiteraard ook zo. Onze vakkennis en ons vaste team blijft onveranderd. Trouwe klanten zullen dus niet veel merken van de overname.”

KENNIS EN ERVARING
“De passie van mijn vader als maatschoenmaker kreeg ik met de paplepel ingegeven. Met onze rugzak aan vakkennis hebben wij dan ook bewust gekozen om niet zomaar schoenen te verkopen maar om ons te specialiseren in comfortschoenen. Zo kunnen we mensen met verschillende voetklachten (hielspoor, hallux valgus, hamertenen,…) helpen maar ook dames en heren met brede voeten. Al onze schoenen en sandalen zijn ook geschikt om met steunzolen en podologische zolen te dragen.”

ZORGELOOS LOPEN
“Omdat elke voet en elke steunzool uniek is, is het voor ons belangrijk om onze klanten persoonlijk verder te helpen”, vertelt Alexander verder. “Wij helpen hen van A tot Z. Dat gaat van het meten van de lengte en breedte van de voet tot het voorstellen van geschikte modellen. Het allerfijnste aan onze winkel is dat wij geen product verkopen maar meer een gevoel.” 

EEN GOED GEVOEL AAN JE VOETEN
“Want voor je voeten kan je maar beter zorg dragen. Je loopt er in je leven wel drie keer de wereld mee rond en de juiste schoenen kunnen je ook een hoop lichamelijke kwaaltjes zoals voet-, rug- en knieklachten besparen.”

LOKAAL WINKELEN
“Aangezien onze winkel al 107 jaar gevestigd is in het centrum van Geel ligt het lokaal winkelen ons nauw aan het hart. Het is niet alleen veel gezelliger om naar een winkelcentrum te gaan maar je wordt er ook beter en persoonlijker verder geholpen. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om dit door te zetten in de toekomst.”

Vegrid
Nieuwstraat 10, Geel
Tel. +32 (0)14 58 88 12
info@vegrid.be
www.vegrid.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.