Ondernemersnieuws

Renovatiewerken VDB kiest voor inspirerende nieuwe locatie

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Kasterlee — Renovatiewerken VDB is verhuisd naar hun nieuwe vestiging langs Grootrees in Kasterlee. Daar is er meer ruimte om rustig te werken en kan de bijhorende kijkwoning inspiratie bieden voor potentiële klanten.

Renovatiewerken VDB heeft alles in huis om alle werken in en aan een woning uit te voeren. Je kan bij hen terecht voor kleine en grote klusjes, gyproc-werken, totaalrenovaties tot zelfs volledige nieuwbouwwoningen. Alles gebeurt in eigen beheer, of samen met vaste onderaannemers. De zaak is actief in de Kempen en werkt hoofdzakelijk voor particulieren. Al zijn er intussen ook enkele B2B’s en kleine ondernemingen die klant zijn. 

KANTOOR MET KIJKWONING
Half december verhuisde Renovatiewerken VDB van Turnhout naar Kasterlee, waar ze voortaan langs Grootrees gevestigd zijn. “We hebben hier meer ruimte om te werken, maar ook om onze klanten te ontvangen”, legt zaakvoerder Nick Van Den Broeck uit. Bij het nieuwe kantoor hoort namelijk ook een kijkwoning die het team als toonzaal kan gebruiken. “We hebben hier bewust veel verschillende elementen, stijlen en materialen gebruikt tijdens de bouw, allemaal dingen die we vaak toepassen op onze werven. Zo kunnen we hier al een voorproefje geven van wat klanten allemaal mogen verwachten.”

PRIJS-KWALITEIT
“Wij mikken altijd op prijs-kwaliteit, bij alles wat we doen”, benadrukt Nick. “We begeleiden onze projecten volledig zelf om het budgettair zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor onze klanten. We kunnen perfect binnen een vooraf afgesproken budget werken.” De zaak heeft een groot magazijn waar alles ter beschikking is om alle denkbare werken mee uit te voeren. Zo hoeft er niks gehuurd te worden, zijn er geen extra kosten of vertragingen en moeten er geen externe firma’s ingeschakeld worden bij grote werken. Intussen heeft het team ook een mobiele badkamer aangekocht om klanten tijdens een badkamerrenovatie even uit de nood te helpen. Daarnaast blijft Nick bezig met de toekomst van de zaak. Dit najaar valt er daarover nog leuk nieuws te melden. “Maar dat maken we pas binnen enkele maanden bekend”, glimlacht hij mysterieus. 

HOGE KLANTENTEVREDENHEID
Essentieel voor Renovatiewerken VDB is de klantentevredenheid. “Dat tonen ook onze reviews op internet. We werken alles tot in de puntjes af en als er problemen zijn, dan lossen we die op. Via mond-tot-mondreclame komen veel nieuwe klanten bij ons terecht en steeds meer bestaande klanten contacteren ons opnieuw voor kleinere renovaties.”

EXTRA TEAMS
Intussen is het team verder uitgebreid naar twintig personen. “We hebben onze eigen calculatiedienst, onze eigen planningsdienst en investeerden extra in werfopvolging. Daarnaast kwamen er twee ploegen bij voor de ruwbouwwerken en een bijkomend team voor bezettingswerken voor nieuwbouwwoningen.” Om nog verder te kunnen groeien is het team trouwens nog op zoek naar een werfleider en een projectmanager. Zij mogen zich altijd melden via de contactgegevens hieronder.

BOUWCAFÉ
“Want we zijn een leuk team om in te werken”, klinkt het. “Er wordt hard gewerkt, maar er zijn ook voldoende gelegenheden waarop we ons samen kunnen amuseren of tot rust komen.” Zois het bouwcafé één van de momenten waarop de riem er even af mag. Dat organiseert Renovatiewerken VDB twee keer per jaar. Een informeel samenzijn waarbij het hele team aanwezig is en waarbij ook klanten, ingenieurs, architecten en andere betrokkenen worden uitgenodigd om de werkwijze van het team te leren kennen of gewoon om gezellig bij te babbelen. “Wij trakteren dan met enkele consumpties, serveren hapjes en laten een frietkraam langskomen.” Het eerstvolgende bouwcafé vindt plaats op vrijdag 19 april in Club Madelon, boven Café De Zwarte Ruiter in Turnhout. Je kan er vrijblijvend langskomen tussen 16 uur en 19.30 uur.

GOEDE DOELEN 
De opbrengst van de bouwcafés gaan naar het goede doel. Geen toeval, want die maatschappelijke betrokkenheid zit mee in het DNA van de zaak. Zo zal het team binnenkort een badkamer gratis renoveren voor een hulpbehoevend gezin uit Oud-Turnhout. “Zij hebben kinderen met een spierziekte die daardoor niet meer in hun bad en in hun douche konden”, legt Nick uit. “We voeren een totaalrenovatie uit en maken alles op maat, met een extra ruime douche en de hele badkamer wordt ook  rolstoeltoegankelijk, inclusief een badkamermeubel dat op de optimale hoogte komt te staan.” Het gezin in kwestie nam deel aan een wedstrijd die Renovatiewerken VDB vorig jaar lanceerde, samen met twee andere firma’s. Daarbij kon je iemand anders nomineren die het verdiende om geholpen te worden. In totaal kwamen er 590 nominaties binnen. De twee andere firma’s leveren de materialen, het team van Nick neemt de plaatsing voor haar rekening. Ook met Kerstmis tonen Nick en zijn team hun grote hart door elk jaar bijna 200 maaltijden weg te schenken aan minderbedeelden. Daarnaast sponsort de zaak sinds kort een sporter die gaat meedoen aan het WK Handbike.

SOCIALE MEDIA
Renovatiewerken VDB is erg actief op sociale media. Via Facebook en Instagram worden elke week foto’s getoond van twee nieuwe projecten die door hen zijn uitgevoerd. Ideaal om een beeld te krijgen van de veelzijdigheid en het vakmanschap van de zaak. 

Renovatiewerken VDB
Grootrees 23, Kasterlee
Tel. +32 (0)14 39 69 32
info@renovatiewerkenvdb.be
www.renovatiewerkenvdb.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.