Ondernemersnieuws

Villa Tilia: vernieuwde bistro heropent, ook voor niet-hotelgasten

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Retie — Bistro Villa Tilia, in het centrum van Retie, heeft de deuren opnieuw geopend voor het grote publiek. De opgefriste bistro, ondergebracht op het gelijkvloers van het bekende hotel, introduceert een nieuw gezicht en zet binnenkort de poorten van de ruime zuidtuin weer wagenwijd open.

In 2007 kochten Ariane Belmans en haar man een voormalig doktershuis aan de Peperstraat in Retie. Het begin van een wisselend avontuur. Ariane leidde de ganse verbouwing tot een gezellig hotel met thans zeven kamers in goede banen. De eerste jaren werden er enkel hotelactiviteiten georganiseerd. Later, bij Ariane’s omweg naar het Franse zuiden, werd het hotel enkele malen verhuurd aan andere uitbaters. Maar sinds de corona-periode is Ariane weer zelf aan de slag in het hotel, dat deels opgefrist werd.

NIEUW GEZICHT
Op donderdag 21 maart 2024 heropende ook de bistro opnieuw de deuren. Deels vernieuwd, met een gezellig interieur, met dank aan enkele authentieke elementen uit 1911. Daarnaast slaat Villa Tilia ook inhoudelijk een volledig nieuwe weg in. Dirk Huybrechts zal zich voortaan ontfermen over de ontvangst van de klanten, de bar en de bediening. Hij bouwde al heel wat horeca-ervaring op, o.a. bij Tennisclub De Lusthoven in Arendonk, en is ook een bekend gezicht bij voetbalminnend Retie. Ariane zorgt voor de lunch en het diner, samen met twee ervaren kooktalenten in de keuken. 

À LA CARTE OF LUNCHMENU
Belangrijk: ook niet-hotelgasten zijn hier van harte welkom om van de culinaire kunsten van het team te komen genieten. Naast de vaste menukaart, die elk half jaar wijzigt, worden er altijd seizoensgebonden suggesties aangeboden, net als een lunchmenu voor 30 euro. “In de keuken werken we zoveel mogelijk met lokale leveranciers. We staan voor een verse en pure keuken aan correcte prijzen.” De bistro is elke donderdag, vrijdag en zaterdag open, van 12 tot 23 uur.

RUIME ZUIDTUIN
Bij mooi weer kunnen de klanten de rust opzoeken van het terras en de ruime zuidtuin, met een prachtig zicht op de Vest en de Oude Pastorie van Retie. Je kan er rustig vertoeven in open lucht of onder de grote luifel. Er zijn ook extra parasols en  terrasverwarming voorzien. Tussen de lunch en het diner in kan je hier altijd langskomen voor een drankje, een klein hapje of een dessert. De zaak heeft een uitgebreide drankenkaart en een mooi wijnaanbod, uitgezocht door ‘A Demain Wijnen’ uit Retie. De belangrijkste regel van het huis? “Vriendelijkheid, een goeie service, gezelligheid en gemoedelijkheid”, vertelt Ariane. “De klanten moeten zich meteen thuis kunnen voelen.” De zaak mikt op een breed publiek en wil ook de bewoners uit de directe regio aanspreken. “We hebben gemerkt dat in het verleden de drempel misschien soms iets te hoog was om hier gewoon binnen te stappen”, legt Ariane uit. “Misschien omdat het een statig gebouw is? Maar die drempelvrees is absoluut nergens voor nodig. Kom gewoon eens binnen om kennis te maken.”

GEZELLIG ONTBIJTEN
De naam van de zaak combineert ‘Villa’, naar de voormalige villa van de familie Van Elst, en ‘Tilia’, wat verwijst naar de oude lindeboom op het Retiese marktplein, op een steenworp van de zaak. Intussen blijft het hotel op volle toeren draaien, met voornamelijk klanten uit de businesswereld en in de weekends veel fietsers en wandelaars. Voor hen staat er elke dag een uitgebreid ontbijt klaar in de livingroom van de bistro. Ook niet-hotelgasten kunnen daarvoor langskomen, na reservatie, met een groepje van minstens zes personen. Dat kan de hele week. Op dagen waarop de bistro gesloten is, kunnen hier ook feestjes of recepties plaatsvinden, in de tuin of in de bistro zelf. Ariane informeert je met plezier over de mogelijkheden die ze bieden.

Villa Tilia
Peperstraat 11, Retie
Tel. +32 (0)14 97 02 20
info@hotelvillatilia.be
www.hotelvillatilia.be

Open op donderdag, vrijdag en zaterdag:
Keuken open: Lunch: 12 tot 14.30 uur
Keuken open: Diner: 17 tot 20.30 uur
Tussen lunch en diner is Villa Tilia open voor drankjes, hapjes en desserts

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.