Gratis naar optredens en voorstellingen!

Kies maximaal drie voorstellingen uit waarvoor je tickets wil winnen. De winnaars worden uitgeloot en persoonlijk op de hoogte gebracht via mail. De tickets liggen de dag van de voorstelling klaar aan de kassa. Deelnemen kan nog tot en met zondag 14 juli 2024. Veel succes!

THE CHRISTIAN CLUB/ROUFAIDA — DOUBLE BILL

BAARLE-HERTOG — Twee concerten op één avond. The Christian Club is een alternatieve band uit Brugge. Met streng tokkelende gitaren en contrabas creëren zij donkere, zwevende muziek en vertellen zo een meeslepend verhaal waarbij klassieke songstructuren worden vermeden. Roufaida is een nieuw Nederlands talent met Marokkaanse roots. Ze verkent op muzikale wijze de grens tussen genres, talen en culturen. Ze zingt zowel in het Engels als Arabisch en gebruikt samples van oude Riffijnse liedjes en Arabische poëzie. In het kader van ‘De Zomer van Baarle’, in de tuin van cultuurcentrum Baarle.

Locatie:
Cultuurcentrum Baarle in Baarle-Hertog
Wanneer:
Zaterdag 20 juli 2024 om 20:30
Tickets:
15 euro
Naar de website
MOONSHINE REUNION

BAARLE-HERTOG — Een rockende roadmachine met een geweldige live-act met rockabilly-, blues- en countryritmes. Hun enthousiasme en de vakkundig gemaakte nummers beloven een spetterend optreden. In het kader van ‘De Zomer van Baarle’, in de tuin van cultuurcentrum Baarle.

Locatie:
Cultuurcentrum Baarle in Baarle-Hertog
Wanneer:
Zaterdag 27 juli 2024 om 20:30
Tickets:
15 euro
Naar de website
MAXWELL STREET BLUESBAND

KASTERLEE — Maxwell Street staat voor doorleefde Chicago-blues over opzwepende funkblues tot messcherpe ballads. De groep zag het daglicht in 1982 en was meteen héél aanwezig in het Vlaamse blueslandschap. Draaischijf van de band is Marino Noppe, zanger/gitarist, charismatisch en fanatiek. Marino zweert bij oude stuff, de pure rootsmuziek, blues zonder franjes. Als één van de beste bluesgitaristen van België deelde hij het podium met onder meer Louisiana Red, Joe Louis Walker, Magic Slim, Johnny Copeland,… Organisatie: Jazzclub Houtum Street.

Locatie:
De Casteleer in Kasterlee
Wanneer:
Maandag 5 augustus 2024 om 20:30
Tickets:
15 euro
Naar de website
FRANK KEUNEN — GA IK OF GA IK NIET?

RAVELS — Op zondag 13 oktober 2024 mag je gaan stemmen voor de gemeenteraad en de provincieraad. Je leest het juist: mag. Je bent niet meer verplicht om naar het stemlokaal te gaan. Ga ik of ga ik niet? Zal ik een stem geven voor een bepaald beleid of breng ik een antistem uit? Met een vleugje humor vertelt Frank Keunen over alledaagse dingen en toont dat we niet zonder politiek kunnen en de politici niet zonder ons. Alles is politiek, ook niets doen! Neem je verantwoordelijkheid en breng jouw stem uit voor een project, leef in een samenleving die steeds op zoek wil gaan naar het positieve, ook in moeilijke tijden. ‘Ga ik of ga ik niet?’ is een interactieve lezing over het boek Van embryo tot as van Frank Keunen (2023). Organisatie: De Wouwer.

Locatie:
Bibliotheek in Ravels
Wanneer:
Dinsdag 17 september 2024 om 19:30
Tickets:
5 euro
Naar de website
JOHAN DEPOORTERE — ISRAËL EN PALESTINA: ACHTERGRONDEN VAN EEN CONFLICT

BEERSE — Een lezing van voormalig BRT/VRT-journalist Johan Depoortere. Over de oorlog die woedt in het Midden-Oosten, die niet dateert van 7 oktober 2023 toen strijders van Hamas een bloedbad aanrichtten in Israël. Want om de gebeurtenissen van vandaag te begrijpen is het onontbeerlijk om de geschiedenis te kennen die tot het schijnbaar onoplosbare conflict heeft geleid.

Locatie:
’t Heilaar in Beerse
Wanneer:
Donderdag 19 september 2024 om 20:00
Tickets:
8 euro
Naar de website
FRANK MERCELIS & VRT BIGBAND — AZNAVOUR 100 ‘HIER ENCORE’

TURNHOUT — Charles Aznavour, een van de grootste artiesten aller tijden, heeft meer dan 1.200 liedjes op zijn naam staan. Op 22 mei 2024 zou de gevierde Franse zanger honderd zijn geworden. Die gelegenheid grijpen Frank Mercelis en de VRT Bigband aan om de handen in elkaar te slaan. Voor Mercelis is dit project een langgekoesterde droom. De muziek van Aznavour inspireert hem enorm voor zijn eigen chansoncollectief, Eddy et les Vedettes. De VRT Bigband blinkt al meer dan tien jaar uit in haar veelzijdigheid en enthousiasme voor nieuwe muziek. Onder leiding van dirigent Dree Peremans maakt de bigband zich verschillende genres eigen, van swing en standards tot bebop en hedendaagse arrangementen. Nu komen daar chansons bij.

Locatie:
De Warande in Turnhout
Wanneer:
Zondag 22 september 2024 om 15:00
Tickets:
24 euro
Naar de website
ONE LIFE (FILM)

RAVELS — ‘One Life’ vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd kinderen uit de handen van de nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That's Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en het verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt. Met o.a. Anthony Hopkins, Lena Olin, Helena Bonham Carter en Johnny Flynn.

Locatie:
De Wouwer in Ravels
Wanneer:
Dinsdag 24 september 2024 om 14:00
Tickets:
7 euro
Naar de website
MATINÉESHOW MET JACKY LAFON EN LISSA LEWIS

BEERSE — De eigenste charmezanger Jaimy trekt deze gezellige namiddag op gang waarna hij het podium overlaat aan twee andere, bijzondere artiesten. De onnavolgbare diva Jacky Lafon zorgt met haar humor en charme voor een namiddag vol lachsalvo’s en ontroerende momenten, terwijl de prachtige stem en melancholische songs van Lissa Lewis je betoveren en verwarmen.

Locatie:
’t Heilaar in Beerse
Wanneer:
Donderdag 26 september 2024 om 13:30
Tickets:
25 euro
Naar de website
OAN DE VOART (FESTIVAL)

DESSEL — Muziekfestival dat nog even een verlengstuk breit aan de festivalzomer. Met op de affiche: School Is School (de band van Johannes Genard, o.a. bekend van Liefde voor Muziek), het Antwerpse viertal Black Leather Jacket, Desselaar Kristo, Yesnomaybe (winnaar van de Nieuwe Lichting), de Kempense punk van Captain Kaiser, het Hasseltse collectief Jack Vamp & The Castle of Creep, de kapotte disco en fonkelende 80’s gitaarsolo’s van Ratmosphere en de postpunk van Lézard. Het festivalterrein van het Oan De Voart Festival is gelegen op de Goormansdijk in Dessel, in en rond de industriehallen van Maes Beton. Het podium ‘Loods’ bevindt zich in de industriehal, het podium ‘Depot’ staat onder een grote tent op het buitenplein. Organisatie: CC Toendra.

Locatie:
Industriehallen Maes Beton in Dessel
Wanneer:
Zaterdag 28 september 2024 om 14:00
Tickets:
32 euro
Naar de website
LOTTE STEVENS, JASPER ERKENS, CAS VANDECRUYS, MARTINE DAMS, DAVID POLTROCK EN JOPPE BESTEVAAR — 1994

GEEL — De Werft viert dit jaar haar dertigste verjaardag. Tijdens deze feestavond vliegen ze terug naar 1994. Een reeks oude en nieuwe Gelenaren, sommige ingeweken en andere uitgevlogen, maar elk op de een of andere manier verbonden aan de Werft en topper in totaal verschillende muzikale milieus bundelen hun krachten voor een uniek concert. De muzikale leiding ligt in handen van Hans Mullens die het trio Kameel dat hij vormt met Patrick Steenaerts (o.a. Yevgueni) en Geert Roelofs (o.a. Barbara Dex) voor de gelegenheid aanvult met Joppe Bestevaar (Brussels Jazz Orchestra) en David Poltrock (o.a. De Mens). De vocalen zijn voor rekening van Lotte Stevens (o.a. Mega Mindy, Jeanne d’Arc musical, Red Star Line musical), Jasper Erkens, Martine Dams en Cas Vandecruys. En wie weet duikt er hier of daar nog een verrassingsgast op.

Locatie:
De Werft in Geel
Wanneer:
Zaterdag 28 september 2024 om 20:15
Tickets:
15 euro
Naar de website
A WALK ON THE WILDSITE

ARENDONK — Een nieuwe editie van A Walk On The Wildsite serveert deze keer een wandeling in de buurt van Brug 5. Een ontspannende en muzikale wandeling in een tot de verbeelding sprekend kader (van ongeveer 6 km). Op een aantal plaatsen op het parcours kan je genieten van concerten, stand-upcomedy, theater... Na de wandeling kan je ook genieten van een frisse pint, een tasje koffie, een hapje… De exacte startplaats is nog een verrassing! Organisatie: De Wildeman. Om 10, 11, 12, 13, 14 en 15 uur (vrije keuze voor winnaar duoticket).

Locatie:
Brug 5 in Arendonk
Wanneer:
Zondag 29 september 2024 om
Tickets:
15 euro
Naar de website

Tickets winnen

Selecteer minimaal 1 en maximaal 3 voorstellingen naar keuze.

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.