Ondernemersnieuws

Internationale kunstinstallatie strijkt neer in Tabloo

Gepubliceerd: 26 april 2024  |  Onderox editie: 241

Dessel — Portugese kunstenaars hebben in Tabloo in Dessel ‘One Thousand’ origami-kraanvogels samengebracht in een kunstinstallatie. De zwerm vogeltjes werd gemaakt door kinderen en volwassenen uit het binnen- en buitenland. De installatie is te zien van 28 april tot en met 5 juni 2024 en zal daarna verder door Europa reizen.

Aan het internationale kunstproject ‘One Thousand Birds’ werkten leerlingen en leerkrachten mee van kleuterklassen uit België, Nederland, Noorwegen, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Portugal. Voor ons land namen twee scholen uit Dessel en Turnhout deel. Het project toont zo dat kunsteducatie een waardevol middel kan zijn om thema’s als de zorg voor de natuur en voor elkaar bespreekbaar te maken bij de jongere generaties. De installatie is ontworpen en opgebouwd door Companhia de Música Teatral die daarvoor eind april enkele dagen in Dessel verbleven.

VERBINDEND PROJECT
Alles vertrekt vanuit de Japanse traditie die zegt dat een wens uitkomt als je duizend kraanvogels vouwt. De tentoonstelling past zo perfect binnen het jaarthema van Tabloo: ‘Geef vleugels aan de toekomst’. Via het kunstproject willen zij het belang van samenwerken en participatie van lokale gemeenschappen extra in de verf zetten. Intussen bouwen vrijwilligers zo op het centrumplein van Tabloo een eigen kunstinstallatie op, waarbij alle kraanvogels die de Kempenaren de laatste weken zelf gevouwen hebben worden samengebracht. Daarvoor lanceerde het bezoekerscentrum eerder al een oproep. Je kan trouwens nog altijd blijven vouwen, de installatie is zo gemaakt dat ze steeds uitbreidbaar blijft. Alle vogeltjes in Tabloo vertegenwoordigen op die manier de wensen voor de toekomst, van jong en oud, en staan symbool voor het verlangen naar een betere wereld.

MEER INFO
‘One Thousand Birds’ wordt begeleid door een soundscape en is in Tabloo in Dessel (Gravenstraat 3) te zien in de tijdelijke tentoonstellingsruimte Tempoo. De expo loopt van 28 april tot en met 5 juni 2024. Je kan langskomen op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13 en 17 uur en op zondag tussen 10 en 17 uur. De toegang is gratis.

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.