Ondernemersnieuws

GEWA Print | Packaging & more… zoekt gemotiveerde werkkrachten om verder te kunnen groeien

Gepubliceerd: 2 februari 2024  |  Onderox editie: 238

Arendonk — GEWA is gespecialiseerd in allerlei soorten communicatie-, handels-, industrieel en verpakkingsdrukwerk. Om verder te kunnen groeien zoekt het bedrijf momenteel extra werkkrachten en richtte het zelf GEWAcademy op, om ook jongeren aan te trekken. “Er zijn heel wat diverse profielen die voor ons een meerwaarde kunnen betekenen.”

GEWA is een commerciële drukkerij in Arendonk die gespecialiseerd is in drukwerk van topkwaliteit. Denk aan: garenloos gebonden boeken en magazines, gehechte brochures, posters, folders, leaflets en verpakkingsdrukwerk. Zonder het te weten kom jij ook regelmatig in contact met de producten die hier in Arendonk worden gemaakt. Van folders voor politieke partijen over parkplannen voor pretparken en popcorndozen tot verpakkingen van soepstengels in de supermarkt. Zelfs de Onderox Magazine die je nu in handen hebt, werd bij GEWA gedrukt. Een heel breed gamma dus. Ook in de digitale drukkerij wordt flink geïnvesteerd. Zo rollen hier elke dag visitekaartjes, drank- en menukaarten of kalenders volledig kant-en-klaar uit de machine. “We zijn méér dan een drukkerij”, vertelt Levi Geenen, Process Manager en eigenaar bij GEWA. “Zo kunnen we ook extra taken uitvoeren, zoals bijvoorbeeld naast het drukken zelf ook de distributie op ons nemen. Zo ontzorgen we onze klanten en bieden we hen allerlei totaalconcepten aan. We kunnen ook werken met enorm veel verschillende marketingmaterialen. Denk maar aan vlaggen, promoartikelen of grote stands die je bijvoorbeeld in de bioscoop tegenkomt. Dat maakt onze job ook heel afwisselend. Elke dag is anders.”

DIVERSE PROFIELEN
Binnenkort wordt de 35ste verjaardag van GEWA gevierd. Vorig jaar breidde het bedrijf al fors uit. Zo kwamen er nieuwe kantoren en kleedkamers en een magazijn van zo’n 1.000 m² bij. Er werd ook een gloednieuwe polyvalente ruimte gebouwd die de medewerkers dagelijks gebruiken als refter en waar intussen ook het kerstfeestje en de nieuwjaarsdrink van het bedrijf plaatsvond. “Alle werkzaamheden zijn nu afgerond. De volgende investeringen doen we opnieuw in ons machinepark en in het verder opleiden van onze mensen.” Want al die vernieuwingen hebben er mee voor gezorgd dat GEWA de laatste jaren fel gegroeid is, ook in omzet. “En dus zoeken we extra mensen om hier te komen werken. Daar zitten heel diverse profielen bij.” Zo staan er momenteel vacatures open voor operators en orderbegeleiders maar zoekt het bedrijf ook een inpakker en een calculator. De vacatures worden netjes gebundeld op de website www. gewa.be. Daar klik je door op ‘jobs’.

OPLEIDING VOOR SCHOOLVERLATERS
Vorig jaar richtte de drukkerij zelf GEWAcademy op, om jongeren die het school niet meer zien zitten toekomstperspectief te bieden. In samenwerking met VDAB krijgen zij bij GEWA een opleiding aangeboden en kunnen ze hun werkcarrière starten. “Een in-company cursus van zes maanden, speciaal ontworpen voor jongeren die interesse hebben in printproductie”, legt Levi uit. “Zo kunnen zij als hoogwaardige operators het verschil maken binnen ons bedrijf.” Tijdens de cursus worden praktijkervaring op de werkvloer gecombineerd met trainingen op andere locaties. “De jongeren leren zo met de specifieke materialen en geavanceerde machines en software werken die wij elke dag gebruiken en krijgen de fijne kneepjes van het vak aangeleerd. En je wordt meteen een volwaardig lid van ons team”, benadrukt Levi. “Waarbij je ook tijdens de opleiding al een vergoeding ontvangt.”

BEGELEIDING EN MOTIVATIE
“We hebben gemerkt dat op school geen goede punten halen niet hoeft te betekenen dat je hier geen topper kan worden. Net omdat we die jongeren in de praktijk alle kneepjes kunnen aanleren. Wie snel dingen oppikt en de drive heeft om ervoor te gaan, kan hier een fantastische job vinden waaruit hij of zij veel voldoening kan halen.” Intern krijgen de jongeren ook een ‘buddy’ toegewezen. “We besteden heel veel tijd aan de begeleiding en motivatie van onze nieuwe krachten”, stelt Levi.

EEN FIJNE WERKOMGEVING
GEWA is een financieel gezond bedrijf met een jong managementteam. “Onze gedrevenheid is groot en we hebben nog heel wat leuke vooruitzichten voor de drukkerij en voor de mensen die bij ons werken. Onze kracht zit in onze mensen en hun vakkennis. Het is essentieel dat zij hun job graag doen. We schenken daar veel aandacht aan. We zorgen voor een fijne werksfeer, hebben een eigen feestcomité en sinds kort komt er elke week een bewegingscoach langs. Om goed werk af te leveren, moet je je job in optimale omstandigheden kunnen doen. De focus ligt bij ons op kwaliteit en betrouwbaarheid. We hebben heel ambitieuze klanten die terecht veel van ons verwachten, maar we blijven ook fier met onze voeten in de Kempische klei staan.”

Interesse om bij GEWA te komen werken? Stuur je cv naar vacatures@gewa.be.

GEWA Print | Packaging & more…
Hoge Mauw 130, Arendonk
info@gewa.be
www.gewa.be
www.gewa.be/nl-BE/jobs

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.