Ondernemersnieuws

Een jaar vol vernieuwingen voor LSB

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Dessel — De showroom van LSB in Dessel biedt zo’n 1.500 m² aan inspiratie voor wie nog meer van zijn eigen tuin wil gaan genieten. Je kan er voorbeelden zien van poolhouses, terrasoverkappingen, zorgunits en tuinkantoren in diverse stijlen en afwerkingen. “Bedoeling is dat je hier meteen kan voelen hoe het ook bij jou thuis zou kunnen zijn”, legt zaakvoerster Veerle Van Mechgelen uit.

LSB maakt al 34 jaar betaalbaar maatwerk. Intussen is met Daan, de zoon van zaakvoerders Veerle Van Mechgelen en Bart Van Bijlen, de derde generatie mee aan boord van het familiebedrijf gekomen. “De liefde voor hout is bij ons met de paplepel meegegeven”, glimlacht Veerle. Samen maken ze houten tuinconstructies in alle denkbare maten en stijlen, volledig gepersonaliseerd. “We hebben al bijgebouwen geplaatst die dienst doen als werkruimte voor nagelstylisten, bloemschikateliers, yogastudio’s, thuiskantoren, kookstudio’s voor kook-workshops,… En ook de vraag naar zorgunits blijft stijgen. Die komen dan als bijgebouw in de tuin, als haast volwaardige woningen. Maar ze zijn wel mobiel zodat je ze
weer kan transporteren.”

VERNIEUWDE SHOWROOM
Intussen heeft de showroom van LSB in Dessel haar lenteschoonmaak gekregen en zijn de meeste toonzaalmodellen weer vernieuwd. De showroom telt in totaal 1.500 m² waarbinnen momenteel 21 verschillende constructies staan opgesteld. “We zorgen voor een mix van stijlen, afwerkingen, groottes en zelfs de hoogte van de verschillende modellen varieert”, legt Veerle uit. “Zo krijgen mensen echt een goed beeld van hoe zo’n overkapping of tuinhuis er echt uitziet. Je moet dat kunnen voelen, zien en ruiken om je keuze te kunnen maken.” Een rondleiding in de showroom kan dus voor heel wat inspiratie zorgen. “Het is een grote troef om potentiële klanten wegwijs te maken in de mogelijkheden die we bieden.” De showroom is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren. Wil je graag zeker verder geholpen worden, dan kan je best op voorhand een afspraak maken. Zo kan het team voldoende tijd vrijmaken om jouw project te bespreken, geheel vrijblijvend uiteraard.

TUINBERGINGEN
Ook voor traditionele tuinbergingen kan je bij LSB terecht. “Al wordt het nuttige vaak aan het aangename gekoppeld”, weet Veerle. “Als een klant bijvoorbeeld een poolhouse wil, wordt er vaak ook een stukje stockageruimte bijgebouwd om de tuinspullen in op te bergen.” Ook erg populair: glazen schuifwanden die ervoor zorgen dat je een bijgebouw of terrasoverkapping zowat het hele jaar door kan gebruiken. “Vroeger waren zo’n schuifwanden eerder de uitzondering, tegenwoordig zien heel veel mensen er de voordelen van in. Bij terrasoverkappingen en poolhouses zijn ze haast standaard geworden.”

ONDERDEEL VAN EEN NIEUWE TUIN
Ook de omgeving waarin de houten constructies van LSB terechtkomen is helemaal anders dan vroeger. “Nu maakt alles vaak onderdeel uit van een totale vernieuwing van de tuin”, weet Veerle. “Daarom werken we ook samen met tuinarchitecten,  aannemers en zwembadbouwers om samen met hen een project uit te werken. Zij mogen dus ook altijd rechtstreeks bij ons aankloppen.”

UIT EIGEN ATELIER
Alles wordt bij LSB volledig op maat gemaakt in het eigen atelier in Dessel, vlak naast de showroom. “Het team bestaat uit een mix van jonge mensen en meer ervaren vaklui. We hebben zowel de ervaring als de frisse jonge ideeën aan boord, dat werkt goed samen. Omdat we alles in eigen huis maken, kunnen we de looptijd van onze projecten kort houden. Mensen die nu langskomen, kunnen deze zomer dus al genieten van hun nieuwe bijgebouw in hun eigen tuin.” De meeste modellen zijn hier ook als bouwpakket te verkrijgen. “Voor de handige doe-het-zelvers. Of wij plaatsen alles en zij doen de afwerking, er zijn heel wat opties mogelijk.” 

OPGEFRISTE HUISSTIJL
LSB heeft intussen hun logo wat eigentijdser gemaakt, met meer goudaccenten, en introduceert dit voorjaar nog een nieuwe website met de nieuwe huisstijl. “Het is belangrijk om niet stil te blijven staan”, benadrukt Veerle. “We willen nieuwe dingen blijven introduceren, zonder daarbij onze eigenheid te verliezen.” De komende maanden zal de toonzaal nog verder vernieuwd worden. “We willen hier graag nog meer beleving toevoegen. En intussen blijven we investeren in ons machinepark.” Tenslotte wordt ook de grote nieuwe opslagruimte, naast de zaak, de komende maanden verder afgewerkt. Zo kan LSB op termijn het atelier nog verder uitbreiden. 

Kom jouw project eens bespreken in de showroom van LSB in Dessel. Maak een vrijblijvende afspraak via de contactgegevens hieronder.

LSB
Zandbergen 109, Dessel
Tel. +32 (0)14 37 96 92
info@lsbblokhutten.be
www.lsbblokhutten.be
Open: ma, wo, do, vr: 9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur
Di: 13.30 tot 17 uur
Za: 9 tot 12 uur (enkel op afspraak)
Zo: gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.