Ondernemersnieuws

Alpha High End Turnhout: audio en tv van topkwaliteit in alle prijsklassen

Gepubliceerd: 24 november 2023  |  Onderox editie: 236

Turnhout — Alpha High End Turnhout heeft alles in huis wat met luisteren en kijken te maken heeft: tv’s, hifi-installaties, koptelefoons, speakers en home cinema-systemen. Belangrijk: voor iedereen, voor alle budgetten. Een winkel voor echte kenners, maar dus ook voor gewone liefhebbers. “Bij ons kan je op je gemak zijn.”

Guy Van Deun en Peter Janssens werkten jarenlang bij het bekende Hifi-Center Melis in Turnhout, tot die winkel stopte. Maar omdat de meer dan vijftig jaar ervaring die ze samen hadden niet verloren mocht gaan, besloten ze om met Alpha High End Turnhout hun eigen zaak op te richten, los van hun vorige werkgever. Intussen zijn ze zeven jaar gevestigd in de Sint-Antoniusstraat, in hartje Turnhout. In een pand met uitstraling. Ik stap binnen en meteen valt me de gezellige inkleding op en de toestellen die hier haast smeken om aangeraakt en uitgetest te worden. “Dat kan ook”, glimlachen Peter en Guy meteen. “Alles staat aangesloten of kan aangesloten worden om uit testen.”

LAAGDREMPELIG
Ik krijg meteen een zachte zetel en een tas koffie aangeboden. “We merken soms dat mensen buiten staan te kijken, maar niet binnen durven komen. Terwijl wij net een heel toegankelijke en laagdrempelige winkel willen zijn. Iedereen is van harte welkom om een koffie te komen drinken om met ons kennis te maken. Hier kan je je echt op je gemak voelen. Wij verkopen nu eenmaal ontspanning, dat is een onderdeel van ons en van onze winkel.” De zaak is groter dan ik dacht, met nog een extra verdiep vol lekkers voor mijn ogen en oren. En met een opvallend groot aanbod, dat sinds de verhuis naar dit pand verviervoudigd is. Ik merk heel wat televisietoestellen van Loewe op, het Duitse merk waarvan Guy en Peter geautoriseerd dealer zijn. Daarnaast zie ik tijdens een korte rondleiding nog toestellen staan van o.a. Naim, Accuphase, Bowers & Wilkins, Dynaudio, KEF, Sonus Faber, Rega, Marantz, NAD en McIntosh. “Zo’n uitgebreid en kwalitatief aanbod ga je nergens anders vinden, tenzij in de andere Alpha High End winkels, maar daarvoor moet je al naar Brasschaat, Antwerpen of Brussel rijden.”

EMOTIE EN BELEVING
Guy en Peter tonen me ook één van de vier aparte luisterruimtes die hun zaak telt. Mooi ingericht, zonder te bombastisch aan te voelen. “Wij verkopen emotie en beleving. Dat moet je kunnen ervaren. Maar pas op: je hoeft echt geen cine- of audiofiel te zijn die op zoek is naar de allerbeste audio- en beeldkwaliteit om hier langs te komen, ook gewone film- en muziekliefhebbers kunnen wij perfect helpen en adviseren. We hebben een breed gamma met stuk voor stuk producten waar we zelf achter staan. Je zal hier geen spullen vinden die na een korte tijd stuk gaan en weggegooid moeten worden. Wij hebben heel wat dat je nergens anders in België vindt, maar net zo goed spring je snel even binnen voor een handige koptelefoon, een toffe platenspeler of een degelijke televisie voor in je woonkamer. Wij hebben echt apparaten in alle prijsklassen. Maar je moet weten welke toestellen kwaliteit bieden voor een betaalbare prijs. En net daar kunnen wij bij helpen.”

INTEGRATIE IN JE WONING
“Bij ons krijg je nog de ouderwetse service: je krijgt professioneel advies, je koopt een product en de verkoper zorgt ervoor dat alles werkt en top is. Of je laat hier je toestel herstellen door professionals zodat het weer jaren meekan. Ook service na verkoop is voor ons vanzelfsprekend.” Verder specialiseert Alpha High End Turnhout zich in nieuwbouw en renovatieprojecten waarbij toestellen in samenspraak met de architect geplaatst worden. Zowel inbouw, opbouw als onzichtbare speakers behoren daarbij tot de mogelijkheden. Kom gerust eens kennismaken met Guy en Peter en met hun uitgebreid gamma. De zaak is vlot bereikbaar, met drie grote centrumparkings op wandelafstand. De koffie staat klaar.

Alpha High End Turnhout
Sint-Antoniusstraat 11, Turnhout
Tel. +32 (0)14 70 88 88
turnhout@alphahighend.be
www.alphahighend.be
Open: di tot vr: 10 tot 18 uur
Za: 10 tot 17.30 uur
Zo en ma gesloten

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.