Ondernemersnieuws

ING Beerse en Hoogstraten kiest voor nieuwe structuur met vertrouwde gezichten

Gepubliceerd: 1 maart 2024  |  Onderox editie: 239

Beerse/Hoogstraten — De zelfstandige kantoren van ING in de Noorderkempen hebben gekozen voor een nieuwe aanpak. De krachten worden voortaan gebundeld binnen twee kantoren, in Beerse en Hoogstraten. De vertrouwde gezichten verhuizen gewoon mee. “Onze rol is veranderd. We geven steeds meer advies. Daarom brengen we bewust al onze specialisten samen.”

De vestigingen van ING van de zelfstandige kantorengroep Noorderkempen werkten al langer goed samen, maar de vier kantoren zijn nu samengebracht onder twee daken, geleid door drie zelfstandige bestuurders: Ben Henderickx, Koen Geens en Glenn Urkens, die al langer vertrouwde gezichten zijn voor de klanten in de Noorderkempen. “In Beerse hebben we voortaan een open kantoor met de volledige dienstverlening”, klinkt het. “Daar breiden we de openingsuren vanaf 1 april zelfs nog uit. Hoogstraten wordt ons nieuwe adviespunt waar je op afspraak kan langskomen met specifieke vragen.” Klanten vinden in beide kantoren het complete aanbod: sparen, beleggen, lenen, verzekeren,…

KENNIS VAN ZAKEN
Het kantoor in Beerse vormt als het ware het nieuwe kenniscentrum van de bank in de Noorderkempen, waar je zowel vrij kan binnenwandelen tijdens de openingsuren als op afspraak kan langskomen. “We brengen hier onze vertrouwde gezichten en dus ook al onze specialisten samen”, legt Glenn Urkens uit, die de verantwoordelijkheid voor het kantoor in Beerse op zich neemt. Hij is bijvoorbeeld gespecialiseerd in alles wat met beleggen en vermogensbeheer te maken heeft. Een personal banker die inspeelt op de noden op de markt en de vragen van de klanten. “Die kennis van zaken, daar zijn we goed in. Door de nieuwe structuur scheppen we meer ruimte om gesprekken in te plannen met onze eigen specialisten. Een belangrijk pluspunt. Dat is nodig, want we krijgen de laatste jaren steeds meer vragen naar zo’n adviesgesprekken.”

MEETING POINT
Koen Geens is de verantwoordelijke voor het kantoor in Hoogstraten, waar hij ook geboren en getogen is. Hij zal de omschakeling naar het adviespunt in goede banen leiden en klanten ontvangen met specifieke vragen. “We omvatten een ruime regio en vonden het daarom belangrijk om ook in Hoogstraten aanwezig te blijven”, benadrukt hij. “Zo kan iedereen langskomen op een locatie dicht bij huis. Op termijn kijken we hier nog uit naar een nieuwe plek, maar we blijven zeker een meeting point in Hoogstraten behouden.” Zo zullen dus klanten uit de hele regio in de twee kantoren terechtkunnen. “Dus ook mensen uit Malle, Loenhout, Wuustwezel, Vosselaar, Rijkevorsel,…”

ONDERNEMERS EN BEDRIJVEN
Ook voor ondernemers heeft ING een uitgebreid aanbod. Die specialisatie neemt Ben Henderickx op zich. Als businessbanker bezoekt hij bedrijven en zelfstandigen in de buurt of ontvangt hen op kantoor. Hij helpt hen met hun dagelijkse financiële beslommeringen, maar adviseert ook over zaken als pensioenopbouw. Ben is zelfstandig agent en weet dus waar ondernemers en zelfstandigen goed op moeten letten. ING heeft ook een breed aanbod aan schadeverzekeringen voor bedrijven, dat hij mee overziet.

PERSOONLIJK CONTACT ÉN DIGITAAL
Intussen zetten beide kantoren dus verder in op persoonlijk advies maar blijft ING ook investeren in digitaal bankieren. “De meeste mensen verkiezen de digitale weg, maar komen langs als ze specifieke vragen hebben of advies willen over hun dossier. Die wisselwerking loopt vlot. Onze rol is nu eenmaal veranderd”, weet Glenn. “Vroeger kregen we meer uitvoerende taken, nu geven we vaker advies. We helpen hen om onze digitale kanalen te leren gebruiken, begeleiden mensen in hun levensplannen en denken mee na. We helpen die plannen ook echt mee mogelijk maken. Dat is een fijn gevoel.”

STABIEL TEAM
Erg belangrijk: hier wordt resoluut voor een laagdrempelige aanpak gekozen. “We kennen veel van onze klanten persoonlijk en zij spreken ons gewoon met de voornaam aan. We zijn een team van elf Kempenaren. Vrij jonge mensen, maar wel allemaal al met behoorlijk wat ervaring omdat we een stabiel team zijn. De mensen gaan hun vertrouwde gezichten dus gewoon blijven ontmoeten. Die stabiliteit is essentieel en moest absoluut behouden blijven, ook binnen onze nieuwe structuur.”

ING Beerse
Lindenlaan 27, Beerse
Tel. +32 (0)14 60 06 60
beerse.kempen@ing.be
Open: (vanaf 1 april)
Ma, di, wo, vr: 9 tot 12 uur
Do: 9 tot 12 en 16 tot 18 uur
Of op afspraak

ING Hoogstraten
Vrijheid 177, Hoogstraten
Tel. +32 (0)3 340 28 60
hoogstraten@ing.be
Open op afspraak

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.