Ondernemersnieuws

De Gouverneur lanceert eigen foodtruckconcept: The Foodtruck King

Gepubliceerd: 26 april 2024  |  Onderox editie: 241

Mol — De Gouverneur in Mol schakelt opnieuw een versnelling hoger. Zo komt er een tweede huistraiteur aan boord en start het onder de vlag van The Foodtruck King een eigen foodtruckconcept, met vers streetfood gemaakt in vijf unieke voertuigen met een thematische inrichting, waaronder een opvallende gele Amerikaanse schoolbus.

The Foodtruck King is het gloednieuwe concept waarmee De Gouverneur op locatie feesten kan voorzien van lekker en vers streetfood. Daarbij kan je kiezen uit vijf verschillende voertuigen, waaronder een indrukwekkende Amerikaanse schoolbus van zo’n 12 meter lang. Daarin is een volledige industriële keuken geïnstalleerd waar alle denkbare gerechten klaargemaakt kunnen worden. “Meestal gaan we voor home made hamburgers met verse frieten of pulled pork”, legt zaakvoerder Jan Beeckmans uit. “Dat past perfect bij de sfeer die de bus uitstraalt, maar net zo goed serveren we er nacho’s, Thaïse gerechten of ander streetfood.” In de oude palingboot is de ‘fish and chips’, kibbeling met huisgemaakte tartaar en frietjes, dan weer het populairste gerecht. Daarnaast zet The Foodtruck King ook twee oude bourgoiscaravans in om bijvoorbeeld een variatie aan hapjes en kleinere gerechten te serveren. En ook met hun eigen streetfoodbusje draagt Jan zijn liefde voor lekker eten uit in allerlei culinaire vormen en smaken. De gele Amerikaanse schoolbus stond vorige zomer al twee maanden aan Sas 5 in Dessel gestationeerd. Ook deze zomer, in juli en augustus, zal de bus daar weer haar eigen plekje vinden en een ruime kaart aanbieden. De exacte data vind je terug op Facebook.

EXTRA HUISTRAITEUR
Met groepen vanaf 30 personen kan je ook altijd in De Gouverneur, het grillrestaurant in Mol-Ezaart, terecht. De mogelijkheden van de zaak worden daarbij nog verder uitgebreid omdat traiteur Jeroen Stessens uit Dessel recent mee aan boord kwam. Zo heeft De Gouverneur er dus een extra huistraiteur bij om feesten, etentjes en events culinair op te luisteren. “En we investeren nog verder in de zaak”, vertelt Jan enthousiast. “Zo zijn we momenteel met twee dames aan het samenwerken om nog meer beleving in het interieur te krijgen en ook verschillende thematische stijlen te ontwikkelen om feesten nog beter in te kleden, zowel hier in de zaak als op locatie samen met onze foodtrucks. Bedoeling is om het totaalplaatje dat we kunnen aanbieden zo nog mooier te maken.” Ook wie nu al een feestje wil in een bepaald thema, kan voortaan van die creatieve hulp genieten. Feesten behoren dus tot de mogelijkheden, zowel voor particulieren als bedrijven. Van klein tot groot. Als alle foodtrucks uitrijden, kan het team samen tot duizend personen snel en lekker eten geven. Ook trouwfeesten, festivals en bedrijfsevents zijn dus een optie.

DINNER & DANCE: QUE PASA?
Op zaterdag 1 juni gaat De Gouverneur op locatie feestvieren. In Expohal De Kempen, aan Domein De Vesten in Laakdal, wordt dan een ‘Dinner & Dance’ georganiseerd omdat het tien jaar geleden is dat DJ Zoemba Diguytaal zijn bekende Molse café ‘Que Pasa?’ sloot. “Het wordt een nostalgische feestavond”, verklapt Jan alvast. “Een flashback naar die fijne avonden in het café. Met die typische inrichting van toen en zelfs de pasta’s die destijds op de kaart stonden gaan we voor één avond opnieuw serveren. Daar stond de zaak voor bekend. Guy Hooyberghs zal zelf ook aanwezig zijn en samen met meerdere van zijn huis-dj’s achter de draaitafel plaatsnemen. Op het event kunnen 800 gasten ontvangen worden, zij kunnen kiezen uit drie verschillende formules. “De ticketverkoop loopt vlot, best niet te lang wachten als je erbij wil zijn,” waarschuwt Jan.

Ben je nog op zoek naar een leuke job in het restaurant of bij events of foodtruckfeesten? Neem gerust contact op met Jan via onderstaande gegevens.

De Gouverneur
The Foodtruck King
Ezaart 118, Mol
Tel. +32 (0)14 31 28 03
www.degouverneur.be
www.thefoodtruckking.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.