Ondernemersnieuws

EcoFusion: “Investeren in zonnepanelen blijft renderen”

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Dessel — Is het na het afschaffen van de premies nog interessant om te investeren in zonnepanelen? “Zeker en vast”, stelt Hans den Ouden van EcoFusion uit Dessel . “De prijzen van zonnepanelen zijn historisch laag en de energieprijzen gaan opnieuw stijgen. Daar hoef je geen glazen bol voor te hebben.”

EcoFusion in Dessel is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en energievriendelijke warmtepompen. Ook zij krijgen regelmatig mensen over de vloer die gaan twijfelen zijn om te investeren in zonnepanelen, door de heisa rond de afschaffing van de premies. “Die twijfel is nergens voor nodig”, stelt zaakvoerder Hans den Ouden gerust. “Ook nu is het een slimme investering. De prijzen zijn historisch laag en het rendement blijft heel erg goed. En hoe meer energie je zelf aanmaakt, hoe minder je afhankelijk bent van internationale prijsschommelingen. De verwachtingen zijn dat de energieprijzen het komende jaar weer gaan stijgen.”

METEN IS WETEN
“Voor wie zonnepanelen heeft, kan het nuttig zijn om eerst het verbruik goed in kaart te brengen en dan pas een bijkomende investering te doen”, vertelt Hans. Het is meteen ook de reden waarom EcoFusion het verbruik van zijn klanten mee opvolgt. Op het mijn.ecofusion-portaal vinden klanten al hun data terug en worden er tips en tricks meegegeven, specifiek voor hun situatie. Via de abonnementsformule EcoCare kies je zelf hoe gedetailleerd je je wil laten bijstaan. “Zo word je baas over je eigen energie. Het doel is om klanten zoveel mogelijk te laten terugverdienen. En zo kunnen ook problemen, defecten of sluimerverbruikers opgespoord worden. Meten is weten, daar begint alles mee. Als ergens een pomp continu blijft draaien, ga je dat zelf niet merken, alleen wel zien in je jaarafrekening. Zo’n dingen kunnen wij voorkomen.”
EcoFusion helpt je ook met de praktische zaken. “Daarom hebben we onze eigen administratie en een eigen serviceafdeling. We blijven daar ook verder in investeren.”

EXTRA VERDIENLAAG VOOR JE THUISBATTERIJ
“We gaan anders om met onze energie dan vroeger”, weet Hans. “Als je in plaats van 35% bijvoorbeeld 45% gaat verbruiken op het moment dat de zon schijnt, dan levert dat al een extra financiële besparing op. Een thuisbatterij is één van de zaken die nog een extra rendement kan bieden. Zo kan je dat percentage naar 60 à 65% brengen en je piekverbruik afvlakken.” EcoFusion koos in het verleden altijd voor kwalitatieve thuisbatterijen met een groot vermogen van 10kW. Een verstandige beslissing, zo blijkt, want nu kunnen die thuisbatterijen gebruik maken van de dynamische tarieven en zo stroom afnemen van het net op de momenten waarop die het goedkoopst is en vervolgens weer af te geven op piekmomenten. “Zo worden onze batterijen nog slimmer en creëren we een extra verdienlaag per batterij.”

TOTAALPAKKET
Intussen is het gamma van EcoFusion verder uitgebreid. “Zo kunnen we voortaan naast warmtepomp airco’s ook warmtepompboilers aanbieden”, zegt Hans. “Die vraag krijgen we regelmatig van onze klanten. Op deze manier kunnen we zowel  nieuwbouwers als mensen die hun woning renoveren nog beter bijstaan bij al hun energievraagstukken.”

OPENDEURWEEKEND
Op zaterdag 27 en zondag 28 april kan je komen kennismaken met het team en de energieoplossingen van EcoFusion tijdens hun opendeurweekend. Op zaterdag kan je langskomen van 13 uur tot 18 uur, op zondag van 10 uur tot 18 uur. Er zijn infosessies voorzien, er wordt één airco weggeschonken en je maakt kans op een gratis vliegrondje in een Piper Archer III. Bij aankoop van een thuisbatterij krijg je zes zonnepanelen gratis. Inschrijven kan via www.ecofusion.be/opendeurweekend.

EcoFusion
Turnhoutsebaan 171, Dessel
Tel. +32 (0)14 49 10 11
info@ecofusion.be
www.ecofusion.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.