Ondernemersnieuws

Ooms Woonrealisaties inspiratiedag op 20 april

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Rijkevorsel —Op zaterdag 20 april organiseert totaalaannemer Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel voor de vierde keer een ‘Nieuwbouw Inspiratiedag’: een unieke roadtrip langs bestaande bouwwerven in de Kempen op maat van kandidaat-bouwers. “Deze leerrijke tour in eigen streek wordt specifiek georganiseerd voor mensen die bouwplannen hebben, maar graag méér voeling willen krijgen met het bouwen van een woning”, zegt bestuurslid en bouwadviseur Christ Schalk.

Wat anderhalf jaar geleden begon als een experiment is vandaag uitgegroeid tot een uniek evenement in de Kempen. Met de Nieuwbouw Inspiratiedag op zaterdag 20 april 2024 zijn de bouwadviseurs van Ooms Woonrealisaties ondertussen toe aan de vierde editie. Daarmee lijkt het initiatief een vaste waarde te zijn geworden in de kalender van het familiebedrijf uit Rijkevorsel. “Het concept van onze Nieuwbouw Inspiratiedagen is inderdaad warm onthaald door kandidaat-bouwers in de Kempen”, zegt Christ Schalk, die de deelnemers elke keer opnieuw begeleidt op de tour. “De toegevoegde waarde ervan is dan ook voor iedereen duidelijk: meer voeling met den bouw. Omdat de meeste mensen maar één keer in hun leven een woning bouwen, heeft men er in de meeste gevallen weinig voeling mee. Daarom nemen we kandidaat-bouwers op deze Nieuwbouw Inspiratiedagen mee naar drie à vijf échte bouwwerven en laten we hen gewoon het echte werk zien.” 

“Door kandidaat-bouwers bestaande werven te tonen, krijgen ze een woning op een totaal andere manier te zien. De werven die we bezoeken bevinden zich immers steeds in verschillende fases van het bouwproces. Van de ruwbouwfase in snelbouwsteen met betonnen vloerplaat tot een winddichte woning met pleister aan de muren en ‘vers’ ingeslepen technieken. Afronden doen we sowieso steeds in een volledig afgewerkte woning.” 

UNIEK INZICHTEN
Wie zich inschrijft voor de Nieuwbouw Inspiratiedagen van Ooms Woonrealisaties krijgt in een uurtje of drie alle stappen van het bouwproces te zien. “Het resultaat is dat je als toekomstige bouwheer een duidelijk inzicht hebt in de technische opbouw van een woning”, zegt Christ. “Bovendien begrijpen onze deelnemers veel beter hoe de keuzes die men op papier maakt een invloed hebben op de constructie van de woning. Door niet alleen de theorie, maar vooral de praktijk te ontdekken doen onze  deelnemers bijzonder waardevolle kennis op. Kennis die je niet kan opdoen op de bekende massa-evenementen in de bouwsector. Die kennis zal hen helpen om de beste keuzes te maken in het verdere verloop van hun bouwtraject.”

ONGEDWONGEN SFEER, PERSOONLIJK CONTACT
Voor iedere Nieuwbouw Inspiratiedag heeft Ooms Woonrealisaties plaats voor zo’n 50 deelnemers. “Een bewuste keuze, want zo blijft het kleinschalig, behapbaar en overzichtelijk voor zowel de bouwadviseurs als de deelnemers. Onze Nieuwbouw  inspiratiedagen verlopen in een heel ongedwongen sfeer”, zegt Christ. “Dat we de inschrijvingen beperkten tot 50, is daarin cruciaal. Verder voorzien we bij aanvang een klein ontbijtje, terwijl we ook afsluiten met een lichte lunch. Die momenten zorgen ervoor dat het ijs snel gebroken is en dat de deelnemers een leuke babbel kunnen hebben met onze bouwadviseurs. Dat persoonlijk contact is toch wat ons als familiebedrijf typeert.” “Onder de deelnemers bevinden zich voornamelijk koppels tussen 35 en 60 jaar. Daarnaast gaan er ook steeds enkele ouders mee die hun kinderen vergezellen.” Zij worden ontvangen in het gloednieuwe inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel, waar de tour ook eindigt. Met ruim 2.000 m² aan bouw- en wooninspiratie is het de ideale locatie om de deelnemers onder te dompelen in de wereld van bouwmaterialen en interieurmaatwerk.

“Dat de Nieuwbouw Inspiratiedag geen volledige zaterdag in beslag neemt, draagt wellicht ook bij aan het succes ervan”, weet Christ. “We starten telkens om 9 uur ’s ochtends en ronden af iets na de middag. Zo kunnen de deelnemers nadien nog andere plannen maken. Elke zaterdag is onze showroom echter geopend tot 15 uur, dus wie zijn plannen ineens concreet wil maken kan aansluitend meteen met ons aan tafel.”

BOUWPLANNEN?
Schrijf je in voor de Nieuwbouw Inspiratiedag van 20 april! Heb jij bouwplannen en wil je graag meer voeling krijgen met het bouwproces tijdens deze unieke inspiratietour? Schrijf je dan hier in vóór 14 april!

Ooms Woonrealisaties
Oostmalsesteenweg 220, Rijkevorsel
Tel. + 32 (0)3 309 09 09
info@ooms.be
www.ooms.be
Open: ma tot vr: 9 tot 12 en 13 tot 17 uur
Za: 9 tot 15 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.