Ondernemersnieuws

Ecohuis: energiezuinig bouwen en betaalbaar wonen

Gepubliceerd: 26 april 2024  |  Onderox editie: 241

Herentals – Dat de bouwsector volop in beweging is, mag je gerust een understatement noemen. De uitdaging om enerzijds duurzaam te bouwen en anderzijds wonen betaalbaar te houden kan niet onderschat worden. Meer dan ooit is het belangrijk om hierbij te rekenen op een betrouwbare partner die over de nodige ervaring en expertise beschikt. Ecohuis neemt die rol met plezier op. “Wij zijn overtuigd dat we de juiste oplossingen hebben gevonden om al deze uitdagingen aan te gaan”, aldus bestuurder Gert Mertens.

Al meer dan twintig jaar wordt bij Ecohuis met veel passie en engagement gewerkt om duurzame, betaalbare en kwalitatieve woon- en leefoplossingen aan te bieden, zowel in de particuliere, private als publieke sector. “We zijn erg trots op al de mooie nieuwbouw- en woonuitbreidingsprojecten die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd”, vertelt Gert. “We konden dit enkel door een intensieve samenwerking met partners, leveranciers, onderaannemers en uiteraard onze medewerkers. Maar dat wil niet zeggen dat we nu op onze lauweren rusten. Integendeel. De wereld verandert snel, ook en vooral in de bouw. En Ecohuis wil ook in de toekomst die betrouwbare partner zijn en blijven.” Wie uitdagingen in de bouw zegt, zegt niet alleen stijgende prijzen, maar ook de energieproblematiek, de complexiteit van technieken en de beschikbaarheid van bebouwbare ruimte. “En vergeet zeker de war for talent niet. Het vinden en aan je binden van de juiste stielmannen is een erg belangrijk thema binnen onze sector. Want ook zij spelen een cruciale rol in ons duurzaamheidscharter.”

VIER DUURZAME PIJLERS
Ecohuis formuleerde en formaliseerde verschillende strategische antwoorden en doelstellingen op de vele uitdagingen in de sector. Hiervoor werden vier pijlers vooruit geschoven: veelzijdige en duurzame oplossingen in hout, optimale procesbeheersing en kwaliteit, mensgericht werken en klimaatactie. “In onze strategie richten we ons ten eerste op wat we bouwen, maar ook voor wie we bouwen, onze specifieke manier van werken, onze eigen mensen, onze bouwpartners en tot slot de duurzaamheid van bedrijfsvoering. Binnen deze vier pijlers kunnen we ons beleid en alle operationele doelstellingen mooi kaderen. Zo ontstaat de Ecohuis-aanpak die onze klanten zo sterk appreciëren”, aldus Gert.

VIER WOONOPLOSSINGEN
Om tegemoet te komen aan de vele vragen en noden van de klanten biedt Ecohuis vier woonoplossingen aan in houtskeletbouw. “Er is de woning op maat, volledig naar wens van de klant”, gaat Gert verder. “Ten tweede de woonuitbreiding, waarbij je bestaande woning wordt uitgebreid door een extra uitbouw of optopping. Verder bouwen we woningen op een modulaire manier via gestandaardiseerde modules en stijlpakketten. Tot slot bieden we binnen ons gamma ook bijgebouwen aan. Hierbij wil ik zeker nog benadrukken dat het principe van houtskeletbouw, onze opbouw van de constructie, en de toepassingen wat betreft technieken, ervoor zorgen dat Ecohuis veel energiezuinigere woonoplossingen aanbiedt in vergelijking met traditionele woonoplossingen.” Check zeker de vele mogelijkheden van Ecohuis op de website. Daar vind je tevens heel wat bouwtips en antwoorden op mogelijke vragen. Bekijk ook de openstaande vacatures voor een mooie job in de bouwsector. 

Ecohuis
Oud-Strijderslaan 207, Herentals
Tel. +32 (0)14 47 03 03
info@ecohuis.be
www.ecohuis.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.