Ondernemersnieuws

Fractifix herstelt alle denkbare toestellen met batterijen of elektronica

Gepubliceerd: 4 april 2024  |  Onderox editie: 240

Mol — Bij Fractifix kan je alle toestellen laten herstellen waar elektronica in zit. De winkel in Mol gebruikt daarvoor originele onderdelen. En kunnen ze het niet herstellen? Dan betaal je ook niks.

Zaakvoerder Roland baatte in het verleden op een bepaald moment vijf Kempische telecomwinkels uit, maar koos er na de coronaperiode voor om zich enkel nog op herstellingen te richten met zijn eigen zaak: Fractifix. Kristof stapte mee in het project. In oktober 2022 opende Fractifix de deuren op de Markt van Mol, niet ver van de kerk, met een ruime parking vlak voor de deur.

FIETSBATTERIJEN, GSM’S, STOFZUIGERS,…
“We krijgen steeds meer fietsbatterijen binnen en zijn daarnaast vaak in de weer met gsm’s, laptops, tablets, televisies, elektrische steps maar ook met spelcomputers, stofzuigers en zelfs rolstoelfietsen”, legt Roland uit. “Ook gebroken schermen kunnen hier hersteld of vervangen worden. Enkel toestellen waar water bij te pas komt, zoals wasmachines en droogkasten, laten we over aan andere specialisten.”
Fractifix kiest resoluut voor de duurzame aanpak. “We gooien toestellen nu eenmaal te snel weg”, stelt Roland. “Terwijl wij haast alles kunnen herstellen. Ook fietsenwinkels en elektronicazaken uit de buurt verwijzen hun klanten daarom steeds vaker rechtstreeks naar ons door.”

ORIGINELE ONDERDELEN
“We kiezen altijd voor duidelijke communicatie. We voeren eerst testen uit en sturen dan een offerte naar de klant, na goedkeuring herstellen we. Dat doen we met originele onderdelen en binnen een snelle termijn. Als we niet kunnen herstellen, betaal je ook niks. We willen mensen verder helpen net zoals we zelf geholpen willen worden.”
Alle merken zijn welkom. Kristof heeft veel ervaring met Samsung en de zaak is intussen Apple Independent Repair Partner geworden waardoor ze rechtstreeks bij Apple originele onderdelen kunnen bestellen en waardoor ze ook toegang krijgen tot officiële bijscholingen. “We kunnen ook refurbished iPhones aanbieden met drie jaar waarborg. Bij een nieuwe fietsbatterij kunnen we vaak nog een upgrade uitvoeren waardoor je zelfs nog langer kan fietsen dan voorheen. Is je fietsbatterij niet te herstellen? Dan kunnen we ook een nieuwe aanbieden.”

Fractifix
Markt 21/1, Mol
Tel. +32 (0)14 74 00 49
info@fractifix.be
www.fractifix.be
Open: ma tot vr: 10 tot 12 en 13 tot 17 uur
Za: 10 tot 12 uur
Zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.