Ondernemersnieuws

LivingWood: Kempische veelzijdigheid op Batibouw

Gepubliceerd: 2 februari 2024  |  Onderox editie: 238

Lille/Turnhout — LivingWood bouwt kwalitatieve nieuwbouwwoningen in houtskelet in heel Vlaanderen. Intussen bestaat het Kempische familiebedrijf al meer dan 20 jaar en bouwde het meer dan 2.000 unieke woningen. Ook op bouwbeurs Batibouw, van 17 tot 25 februari, zal het bedrijf als exposant haar kunnen tonen.

LivingWood is een vaste waarde in de sector van de houtskeletbouw. Ze bouwen woningen in heel Vlaanderen, maar hun roots liggen wel in de Kempen, met Lille als uitvalsbasis. Al hebben ze ook een kijkwoning in Turnhout. “We bouwen nieuwbouwwoningen, volledig op maat van de klant”, legt Johan Cleynen uit, die samen met Jef Vervoort zaakvoerder is. “Mensen zijn bij ons geen nummertje. Daarom willen we alles zelf in de hand houden en kiezen we er bewust voor om maximaal honderd woningen per jaar te bouwen.”

VAN GENERATIE OP GENERATIE
LivingWood is een familiebedrijf dat intussen meer dan 20 jaar bestaat. Zowel bij de dagelijkse leiding als in het atelier kan je hier vaders en zonen samen aan het werk zien gaan. “Zo wordt onze knowhow nog echt van generatie op generatie doorgegeven. Zelfs bij de klanten geldt dat. Regelmatig komen nu de zonen en dochters langs van onze klanten van twintig jaar geleden.” LivingWood bouwt uitsluitend houtskeletbouwwoningen. “Het is de weg van de toekomst. We zitten nu bijna op het punt dat er meer houtskeletbouw- dan traditionele woningen worden gebouwd.”

ECOLOGISCH BOUWEN
“Dat is geen toeval. Zo heeft houtskeletbouw altijd een lange levensduur en een hoge isolatiewaarde. Je hebt zelfs minder beperkingen dan bij een traditionele bouw. We garanderen altijd een woning met een E-peil onder de 30. Veel bouwheren kiezen er zelfs voor om nog meer te investeren in duurzaamheid. Daarom zitten we vaak onder de E10. Je maandelijkse kostenplaa tje blijft zo heel laag”, legt Johan uit. “En vergeet niet: ook bij een renovatie ben je verplicht om fors te investeren in duurzaamheid, iets waar niet iedereen vooraf voldoende rekening mee houdt.”

EIGEN SCHRIJNWERKERIJ
Alle voorbereidende werken worden in de eigen schrijnwerkerij in Lille uitgevoerd. “Zo weten we perfect wat er met ons product gebeurt en kunnen we flexibel werken. Als klant krijg je zo extra keuzevrijheid om zelfs op de werf nog aanpassingen door te voeren.”

KORTE BOUWTIJD
Een bijkomende reden waarom mensen voor houtskeletbouw kiezen: de korte bouwtermijn. “Wij bouwen elke woning op vier tot zes maanden”, klinkt het. “En die woning is dan helemaal je ding. Je hoeft geen compromissen te maken omdat je gebonden bent aan een vaste structuur. Je hebt de volledige vrijheid om alle hoekjes en kantjes te maken zoals jij dat wil.”

INTERESSE?
Bezoek de stand van LivingWood op Batibouw of maak een vrijblijvende afspraak via onderstaande gegevens. Dat kan ook makkelijk via de website. Daar kan je ook het ideeënboek downloaden en heel wat realisaties bekijken. 

LivingWood
Tel. +32 (0)475 52 40 45
info@livingwood.be
www.livingwood.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.