Helemaal op smaak

De Koeiketel, een pure keuken voor een zachte prijs

Gepubliceerd: 26 augustus 2020  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 201

TURNHOUT — De Koeiketel in Turnhout serveert een verse bistrokeuken gebaseerd op de klassiekers. Een pure keuken met topproducten aan een zachte prijs. Met een hedendaags interieur en één van de mooiste terrassen van Turnhout. Maak kennis met een verborgen culinaire parel.

De Koeiketel is gevestigd in één van de oudste panden van Turnhout, in de Warandestraat. Het maakt onderdeel uit van Residentie Jacobsmarkt maar opent met plezier de armen voor iedereen, van binnen en buiten de stad.

MET EERBIED BEHANDELD

De klassiekers van vroeger worden hier aangepakt met technieken uit het heden. Een mooi stukje rijp vlees, een lekker stuk verse vis,… Alleen op en top verse en extreem seizoensgebonden producten komen hier op je bord terecht. Pure producten die met eerbied behandeld worden.

PRIJS-KWALITEIT

Het team van zaakvoerder Alex Verhoeven legt de lat hoog. Elke dag weer wil De Koeiketel bewijzen dat het over één van de sterkste keukens van de Kempen beschikt en dat het als geen ander uitblinkt in prijs-kwaliteitverhouding. Het interieur werd helemaal onder handen genomen. Je vindt er heel wat Scandinavische invloeden in terug. Een hedendaags inrichting met natuurlijke invloeden. Met veel lichtinval en een open keuken. De mooie stadstuin vormt een oase van rust in het centrum van de stad. Ook families met kinderen zijn van harte welkom. De zaak is ook beschikbaar voor feestjes en events. Ontbijten kan op zondag tussen 9 uur en 10.30 uur.

VERBORGEN PAREL

Half december 2019 gingen de deuren open. Het turbulente voorjaar zorgde er mee voor dat nog niet iedereen kennis heeft kunnen maken met deze bijzondere bistro. Zo blijft het nog een verborgen parel pal in het centrum van Turnhout, maar wel eentje die zich steeds meer openbaart aan de liefhebbers van een pure keuken.

ONDEROX–MENU VAN DE MAAND

  • Carpaccio - truffel - oude parmezaan
  • Dorade Royal - venkel - gekonfijte tomaat - bisque
    (aanpassingen op vraag van de klant zijn mogelijk)

Prijs: 29,90 euro p.p. (inclusief tasje koffie of thee)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Menu geldig van woensdag 26 augustus tot en met zaterdag 3 oktober 2020.

De Koeiketel, Warandestraat 5 - 2300 Turnhout
Tel. +32 (0)14 44 79 99
info@koeiketel.be
www.koeiketel.be
Open: Wo tot za: 12 tot15 uur en 18 tot 21 uur Zo: 9 tot 10.30 uur en 12 tot 15 uur
Ma, di, zo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.