Helemaal op smaak

Lekker Lokaal: Bonheur Dirty Twist (cocktail)

Gepubliceerd: 29 februari 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 239

In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Klaartje Mertens van ‘Just. Foods’ uit Arendonk, de makers van ‘Bonheur.’, en Daan De Maerteleire, sommelier van restaurant Hert in Turnhout.

5 min. 1 persoon

INGREDIËNTEN

  • Pompoenpitolie
  • 12 cl. Bonheur. (alcoholvrij)
  • 5 cl. Grey Goose (wodka)
  • Angostura Bitters
  • Limoen

BENODIGHEDEN

  • Longdink glas
  • IJsblokjes
  • Barlepel
  • Rasp

BEREIDING

  1. Vul een longdrink met voldoende ijs in het glas.
  2. Voeg 5 cl. Grey Goose (wodka) aan het glas toe.
  3. Geef het één dash Angostura Bitters.
  4. Aftoppen met 12cl. Bonheur.
  5. Werk af met zeste van limoen door het gebruik van een rasp.
  6. Voeg een paar druppels pompoenpitolie toe.

Waar komt het recept vandaan?
Klaartje: “Dat heeft Daan voor mij gemaakt. Ik ben met Bonheur. bij heel wat toppers in de sector op bezoek geweest om hun mening te vragen, zo ontmoette ik hem. Ook bij bijvoorbeeld The Jane in Antwerpen en bij chocolatier Dominique Persoone ben ik al langsgeweest. Intussen wordt Bonheur. ook in heel wat restaurants in de Kempen geserveerd: bij restaurant Seir in Kasterlee en bij Savoury in Turnhout bijvoorbeeld. Meestal gebruiken ze de pure vorm, maar het kan dus ook als cocktail of als mocktail.”

Waarom hebben jullie voor deze smaken gekozen in de cocktail?
Daan: “Omdat het zo een frisse cocktail met een fruitig karakter is waarbij finesse en romigheid in harmonie samenvloeien. De frisheid van de Bonheur. geeft een zachte fruitige toets met aardse tonen en karakter. De pompoenpitolie zorgt voor romigheid en balans, en de Angostura Bitters geven lichte kruiding en citrusaroma’s aan het geheel. Je kan de olie van pompoenpitten trouwens ook zelf maken. Je trekt dan olijfolie met pompoenpitten vacuüm en steamt die. Laat alles daarna één dag rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.”

Zijn er nog varianten mogelijk?
Klaartje: “Voor wie liever een mocktail drinkt: je kan ook gaan voor de helft Bonheur. en de helft alcoholvrije cava. Eenvoudig, maar toch heel erg lekker!”

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.