Helemaal op smaak

’t Zoet Pateeke verwelkomt gasten voor lunch en diner

Gepubliceerd: 28 maart 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 240

ARENDONK — ’t Zoet Pateeke is het koffiehuis van Veerle Blockx en haar dochter Chanel in het centrum van Arendonk. Naast ontbijten en desserten serveren ze hier ook echte klassiekers voor de lunch en het diner.

't Zoet Pateeke startte in maart 2016 als koffiehuis. Al stonden er ook meteen heel wat desserts op het menu. “Omdat we daar grote fan van zijn”, glimlacht Veerle, de chef-kok van de zaak. “Al van tijdens mijn hotelopleiding. Later werd ik in de horecazaak waar ik werkte ook al snel verantwoordelijke voor de desserten.”

TOEGANKELIJKE KLASSIEKERS
Al snel werd het culinaire aanbod verder uitgebreid naar volwaardige hoofdgerechten zodat ook mensen met grote honger hier ’s middags en ’s avonds terechtkunnen. Het vispannetjes en de tongrolletjes met zalm zijn erg populair bij de vaste klanten en ook de boerenburger, geserveerd met frietjes, is een vaste waarde. Denk verder nog aan pasta’s, salades, varkenshaasje, steak of videe. “Echte toegankelijke klassiekers zodat iedereen zeker zijn zin vindt op de kaart. We hebben een divers publiek, dus de keuze moet groot genoeg zijn”, vertelt Chanel, die het vertrouwde gezicht is in de zaak zelf.

ZOETE LEKKERNIJEN
Op de dessertenkaart is de keuze doorheen de jaren nog een stuk ruimer geworden: pannenkoeken, ijs, moelleux, appelstrudel, rijstpap, tiramisu, huisgemaakt gebak,… Wie niet kan kiezen, kan gaan voor het dessertenpallet, een combinatie van heel wat van die zoete lekkernijen. Veerle en Chanel bieden hun dessertjes ook aan in een afhaalformule voor wie binnenkort pakweg een communie te vieren heeft of een barbecue organiseert. Ook een assortiment aan belegde broodjes bestellen, behoort tot de mogelijkheden. Op de website van de zaak vind je alles netjes gebundeld onder ‘Thuisfeesten’. Sinds kort organiseert ’t Zoet Pateeke af en toe een broodjesbuffet in de zaak, daarbij kan je van 14 tot 16.30 uur voor 28,50 euro (inclusief twee drankjes) komen smullen van een overvloed aan mini-broodjes, hamburgers, croques en desserts. Alles wat ook via die afhaalformule te verkrijgen is dus, een uitstekende manier om al eens te komen ‘voorproeven’. De volgende editie staat gepland op zaterdag 27 april. Vooraf inschrijven is verplicht.

THEE EN KOFFIE
Verder serveert ’t Zoet Pateeke een breed assortiment aan verse thee en kan je er kiezen uit meer dan tien verschillende latte’s en genoeg straffe koffies om je de wereld mee rond te nemen: Irish, Italiaans, Mexicaans en zelfs Normandisch. Elke voormiddag kan je hier komen ontbijten, tussen 9 en 11 uur. De zaak heeft in totaal negen verschillende ontbijtformules voor wie de dag wil starten met een goed gevulde maag. Ook bij het ontbijt wordt er trouwens een dessertje geserveerd. Tenslotte is er nog goed nieuws voor de zonnekloppers onder u: bij mooi weer wordt het terras binnenkort weer geplaatst, waar je de rust kan opzoeken, achter de zaak zelf.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Varkenshaasje met warme groentes en bijgerecht naar keuze OF
    Vispannetje met wittewijnsaus en bijgerecht naar keuze OF
    Vegetarische lasagne met brood
  • Dessertenpalletje

Prijs: 32,5 euro p.p. (varkenshaasje + dessertenpalletje)
Prijs: 37,4 euro p.p. (vispannetje + dessertenpalletje)
Prijs: 26,4 euro p.p. (lasagne + dessertenpalletje)

Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt gratis een glaasje cava of een frisdrank aangeboden. Geldig van woensdag 27 maart tot en met zondag 19 mei 2024. Reserveren kan ook via de website met de vermelding ‘Onderox-menu’.

't Zoet Pateeke
Koeistraat 55, Arendonk
Tel. +32 (0)470 60 15 86
info@tzoetpateeke.be
www.tzoetpateeke.be
Open: wo, vr, za: 9 tot 20.30 uur
Zo: 9 tot 15 uur
Ma, di, do gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.