Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Bert Geuens, chef-kok van Bistro Tilo in Retie.
30 min. 8 personen
+ 20 min in de oven
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Bert: “Het is mijn eigen variant op een recept dat ik ergens ben tegengekomen. Het is een voorgerecht dat we in het verleden al in de zaak als suggestie hebben geserveerd en soms maken we het ook als hapje voor onze klanten.”
Is het feestelijk of alledaags?
Bert: “Eerder alledaags. Je hebt er niet super veel werk mee en je kan er makkelijk andere ingrediënten aan toevoegen, afhankelijk van het seizoen. Een quiche is daar een heel dankbaar gerecht voor. Zo heb ik nu gekozen voor spinazie omdat die op dit moment op z’n allerbest is. Het is echt de tijd van de spinazie nu. En de combinatie met de geitenkaas en de honing werkt zeer goed. Maar je kan bijvoorbeeld ook een quiche maken met pompoen. Dat kan ook heel lekker zijn.”
De geitenkaas komt van Polle, een streekproduct. Ga je daar bewust naar op zoek?
Bert: “Ik werk daar graag mee ja. Met streekproducten in het algemeen. Maar de geitenkaas van Polle is een goed voorbeeld. Een echt lokaal streekproduct dat al gemaakt wordt sinds 1979. Als je lekkere dingen in je eigen streek hebt, waarom zouden we ze dan verder weg gaan zoeken? En zo steun je lokale landbouwers en ondernemers. Dat proberen we ook zoveel mogelijk te doen.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.