Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Mario Delarbre, chef-kok en zaakvoerder van Delarbre Culinair Createlier in Retie.
45 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Mario: “Dat heb ik zelf gemaakt. Ik serveer het ook soms als ik bij de mensen thuis een ‘homecooking’ doe. Het is een gerecht van een hoog niveau met weinig ingrediënten.”
Is het feestelijk of alledaags?
Mario: “Ik vind het wel feestelijk. Als je een beetje aandacht aan zo’n kabeljauw schenkt, kan dat een leuk gerecht opleveren. En je kan heel veel vooraf voorbereiden zodat je, als je bijvoorbeeld gasten krijgt, enkel alles nog moet samenvoegen en opwarmen en je hebt een gerecht waar je zeker complimenten over gaat krijgen. Door af te werken met zilte kruidjes en/of bloemetjes krijg je zeker een feestelijke touch.”
Ideaal voor dit seizoen?
Mario: “Absoluut! De rammenas is nu bijvoorbeeld heel erg lekker, net als de kabeljauw uit de Noordzee. En in januari vervang je die door skrei.”
Waarom Hertenheer?
Mario: “Omdat dat een streekgebonden bier is dat een beetje tussen een pintje en een dubbel bier in zit. Een beetje bitter en een beetje zuur. In principe kan je ook een gewoon pintje gebruiken, maar dan is de smaak iets neutraler.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.