Helemaal op smaak

Koningsbos: een zondags ontbijt vol lokale specialiteiten

Gepubliceerd: 1 februari 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 238

KASTERLEE — Het zondagse ontbijt van restaurant-taverne Koningsbos in Kasterlee is uitgegroeid tot een echte Kempense klassieker. Met veel lekkers uit de eigen streek, zorgvuldig geselecteerd door zaakvoerder en chef-kok Bart Van Dyck.

Elke zondag wordt er bij Koningsbos in Kasterlee een uitgebreid ontbijtbuffet uitgestald, centraal in de zaak. De eitjes en het spek worden à la minute gebakken en geserveerd aan tafel, al de rest vind je op het buffet terug. Keuze genoeg, denk aan: broodjes, broden, fruit, groenten, verse salades, zoet beleg,… Schenk gerust al een glaasje cava uit als je aankomt.

LOKAAL LEKKERS
Het buffet telt heel wat lokale producten. De honing komt van bij een imker om de hoek, het biobrood van een biobakkerij, er is geitenkaas van Polle, sapjes van Roes en Corso uit Oud-Turnhout, zelfgebakken cake en patisserie,… “Ik wil weten waar al mijn producten vandaan komen”, legt zaakvoerder Bart Van Dyck uit, die ook de plak zwaait in de keuken. “Dat is voor al onze gerechten op ons menu zo en bij het ontbijtbuffet is het niet anders. Ik zoek zelf alles uit en werk met de beste vakmensen samen. Zo komt al de charcuterie die je op het ontbijtbuffet vindt van Slagerij Ceursters uit Oud-Turnhout. Zij drogen hun hammen nog zelf en hebben al vaker prijzen gewonnen met hun producten.”

ARTISANAAL SPEK
Het spek legt wellicht de langste afstand af voor het op jouw ontbijttafel wordt geserveerd, het komt van een artisanale beenhouwerij uit Beringen. “Omdat het daar het allerlekkerst is”, vertelt Bart. “Ik kan het weten, ik heb er heel wat slagers voor vergeleken.” De voorverpakte potjes en stromen verpakkingsafval worden bij Koningsbos al langer gebannen. Alle ontbijtgasten worden hier op zondag verwacht tussen 9 uur en 10 uur. Het buffet eindigt omstreeks 11 uur. Kinderen tot 3 jaar schuiven gratis mee aan, kinderen tot 12 jaar betalen 16 euro. Ook glutenvrij ontbijten is mogelijk, vermeld het wel even bij de reservatie vooraf.

RUIME KAART
Wie liever op andere momenten in de week langskomt, vindt op de kaart een ruime keuze aan voorgerechten, salades, pasta’s, streetfood, hoofdgerechten en desserts. Met ook een opvallend ruim hoofdstuk voor vegetariërs en een goed gevulde kinderkaart. Bekijk verder zeker ook de dagsuggesties of kies voor het meergangen maandmenu. Heb je iets vieren? Dan kan je gebruik maken van de verjaardagspromo waarbij je het viergangenmenu krijgt voor de prijs van het driegangenmenu, voor je hele gezelschap. Verder is het handig om weten dat je de meeste gerechten hier ook in kleinere porties kan bestellen. Zo kost het minder én hou je nog een plaatsje over voor een extra voorgerecht of een leuk dessertje.

AFSCHEID
Dit Onderox-ontbijt van de maand is meteen ook één van de laatste keren waarop het ontbijt wordt geserveerd, want op 9 juni 2024 sluiten Bart en Ann de deuren van hun bekende Kempense zaak. “Het wordt hoe dan ook een afscheid in schoonheid”, stelt Bart. “Het is met gemengde gevoelens, maar toch overheerst de dankbaarheid dat we dit avontuur met onze klanten mochten beleven.”

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND
Ontbijtbuffet met o.a. sinaasappelsap, appelsap en appel-kersensap uit Oud-Turnhout, koffie, thee en water, diverse broodjes en broden, verscheidenheid aan charcuterie, huisbereide salades en kazen, verse zuivelproducten van lokale landbouwers, granola, honing uit Kasterlee, assortiment huisgemaakte of artisanale confituren en smeerpasta’s, vers fruit, assortiment groenten, cake en gebak uit eigen patisserie, spiegelei, roerei, omelet, spek en een glaasje cava.

  • Prijs: 26 euro (i.p.v. 33 euro)
  • Enkel verkrijgbaar op zondag. Geldig van zondag 4 februari tot en met zondag 17 maart 2024. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’.

Koningsbos
Koningshof 9, 2460 Kasterlee
Tel. +32 (0)14 84 84 00
info@koningsbos.be
www.koningsbos.be

Open:
Do: voor groepen na reservatie
Vr, za: keuken open van 17 tot 20 uur (restaurant sluit ten laatste om 23 uur)
Zo: 9 tot 11 uur (ontbijt) Keuken: 12 tot 20 uur (restaurant sluit ten laatste om 22 uur)
Ma, di, wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.