Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Kevin Somers, chef-kok van Gastrobar Olive in Arendonk.
20 min. 12 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Kevin: “Het is een eigen recept. Zo serveren wij het ook in onze zaak. Een variant op de klassieke manier waarbij de verhouding tussen boter en chocolade heel erg belangrijk is.”
Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Kevin: “Eerder iets alledaags. Het is niet moeilijk om het zelf te maken en het kost niet veel tijd. Al kan je het uiteraard ook op een feestje serveren.”
Is het nu de ideale periode van het jaar om dit te maken?
Kevin: “Dat vind ik wel. Met wat seizoensfruit erbij en een bolletje ijs. Dat blijft een klassieker. Wij serveren het momenteel met amarena-ijs, met kersensmaak dus. Maar ook met vanille-ijs kan het perfect. Ik vind dat het goed bij deze periode van het jaar past, al kan je het in principe het hele jaar door maken, maar wij serveren het in de zaak enkel in de winter.”
Hoe zorg je ervoor dat ie niet mislukt?
Kevin: “Door de tijden te respecteren. Nog een minuutje laten rusten als ie uit de oven komt, dan krimpt ie in. En dan meteen serveren. Niet wachten, het is een warm product, dat gaart stilletjes verder.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.