Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Kurt Van Peer van Kurt&Co in Arendonk.
30 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Kurt: “Dat hebben we ooit online gevonden. We hebben dat dan aangepast aan onze eigen stijl. Zo voegen wij er altijd deze kruiden en de kaas aan toe. Het zijn gezonde nacho’s.”
Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Kurt: “Feestelijk! Ideaal om dit eindejaar zelf te proberen. Het is hip om met Kerstmis tapas te serveren, dus dat past daar perfect in. Je kan er deze salsa bij maken of het combineren met andere dipsausjes. Of je kruidt het iets anders af, als je bijvoorbeeld fan bent van iets pikantere smaken. Je kan het ook makkelijk vooraf al maken zodat je op de dag zelf niet moet staan koken. Gewoon even laten afkoelen zodat het knapperig kan worden en dan luchtdicht bewaren.”
Iets zelf maken is altijd beter?
Kurt: “Absoluut! Zelf tortillachips maken is een stuk gezonder, het is niet veel werk en het neemt nauwelijks tijd in beslag. Alles wat je zelf doet, maakt het eens zo lekker. Het kost maar evenveel of zelfs minder dan een zak nacho’s die je koopt in de winkel en het is veel smaakvoller. Het maakt onderdeel uit van onze tapasboxen die wij leveren en we horen vaak dat onze klanten die nacho’s één van de lekkerste producten in die box vinden.
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.