Helemaal op smaak

Lekker Lokaal: homemade tortillachips met parmezaan en tomatensalsa

Gepubliceerd: 15 december 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 226

In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Kurt Van Peer van Kurt&Co in Arendonk.

30 min. 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 4 Kleine of medium wraps
  • Olijfolie
  • Geraspte parmezaan
  • 4 Tomaten
  • Basilicum
  • Zwarte peper
  • Grof zout
  • Cayennepeper
  • Bruschettakruiden
  • Lookpoeder

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de wraps intussen in 8 driehoekjes.
  • Meng de olijfolie in een schaaltje met een kleine hoeveelheid zout, peper, cayennepeper, bruschettakruiden en lookpoeder. Haal de driehoekjes aan beide zijden door het schaaltje en laat de overtollige olie afdruipen.
  • Neem een bakplaat met bakpapier en leg de wraps erop. Zorg dat ze niet overlappen. Strooi de kaas erover en bak ze ca. 10 à 15 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen zodat ze krokant kunnen worden.
  • Neem de tomaten en de basilicum en snij die fijn. Voeg ze samen met een beetje olijfolie in een leuk potje en kruid licht met zwarte peper en grof zout. Serveer ze samen met de wraps.

Waar komt het recept vandaan?
Kurt: “Dat hebben we ooit online gevonden. We hebben dat dan aangepast aan onze eigen stijl. Zo voegen wij er altijd deze kruiden en de kaas aan toe. Het zijn gezonde nacho’s.”

Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Kurt: “Feestelijk! Ideaal om dit eindejaar zelf te proberen. Het is hip om met Kerstmis tapas te serveren, dus dat past daar perfect in. Je kan er deze salsa bij maken of het combineren met andere dipsausjes. Of je kruidt het iets anders af, als je bijvoorbeeld fan bent van iets pikantere smaken. Je kan het ook makkelijk vooraf al maken zodat je op de dag zelf niet moet staan koken. Gewoon even laten afkoelen zodat het knapperig kan worden en dan luchtdicht bewaren.”

Iets zelf maken is altijd beter?
Kurt: “Absoluut! Zelf tortillachips maken is een stuk gezonder, het is niet veel werk en het neemt nauwelijks tijd in beslag. Alles wat je zelf doet, maakt het eens zo lekker. Het kost maar evenveel of zelfs minder dan een zak nacho’s die je koopt in de winkel en het is veel smaakvoller. Het maakt onderdeel uit van onze tapasboxen die wij leveren en we horen vaak dat onze klanten die nacho’s één van de lekkerste producten in die box vinden.

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.