Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Kristin Peeters van Cake & Coffee in Zevendonk.
60 min. 6 personen
+ 8 min in de oven
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Kristin: “Zelf gemaakt. Het is één van de stukken gebak die ik serveer in onze zaak, tijdens de feestdagen doe ik dat ook op bestelling.”
Blijft de kerststronk de ultieme dessertklassieker voor Kerstmis?
Kristin: “Ik vind dat wel. Het is een klassieker, maar ik denk dat het nog veel gegeten wordt. Ik serveer het zelf ook nog altijd met Kerstmis.”
Waar moet ik vooral op letten?
Kristin: “Het oprollen is het cruciale punt. Het mag niet te los, dan valt ie uiteen, maar ook niet te vast, want dan breekt ie.”
Welk fruit gebruik ik?
Kristin: “Dat mag je zelf kiezen. Ik kies voor binnenin altijd ananas uit blik, maar dat kan bijvoorbeeld ook perzik zijn. En voor bovenop gebruik ik verschillende soorten vers fruit: aardbeien, druiven, kiwi, mandarijn,… Kies gewoon wat je lekker vindt. Verschillende kleuren gebruiken vind ik heel tof voor de presentatie, daar let ik wel altijd op.”
Hoe serveer ik ‘m?
Kristin: “Je kan ervoor kiezen om de stronk in zijn geheel af te werken of je kan alles versnijden tot kleine kerststronkjes die je dan nog kan afwerken met wat extra fruit en kerstversiering.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.