Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Stijn Meerts, chef-kok van Taverne De Wouwer in Ravels.
20 min. 2 tot 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Stijn: “Ik heb dat zelf gemaakt naar aanleiding van het ‘Grave Ravenpad’, een wandeling hier in de buurt. We serveren het vanaf nu ook in onze eigen zaak.”
Is het moeilijk om te maken?
Stijn: “Nee, helemaal niet. Ik heb het bewust niet te ingewikkeld gemaakt zodat iedereen zich eraan kan wagen. Normaal gezien kan het niet misgaan. Je kan het ijs kopen in de winkel, dat maakt het nog een stuk makkelijker, of zelf maken.”
Is het er nu de ideale periode van het jaar voor?
Stijn: “Eigenlijk kan je het het hele jaar door maken, maar de bramen zijn op dit moment wel erg lekker. Dit is inderdaad wel de ideale periode. Het past ook bij een mooie nazomerdag, met het zoete en het zure dat allebei aanwezig is.”
Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Stijn: “Het is eerder feestelijk. Al kan het perfect op een doordeweekse dag. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe vaak je jezelf toestaat om even te zondigen.” (lacht)
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.