Helemaal op smaak

De Castelijnshoeve is klaar voor het terrasjesseizoen

Gepubliceerd: 25 april 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 241

ZOERSEL — De Castelijnshoeve in Zoersel ligt in het groene gemeentepark van Halle-Zoersel. Vanop het terras geniet je ten volle van de rust en de stilte. Ook veel fietsers en wandelaars zoeken die rust graag op. Of de lezers van Onderox Magazine, voor het menu van de maand.

Voor De Castelijnshoeve in Zoersel komen er hoogdagen aan, want vanaf nu kan het terras weer voluit benut worden. En laat dat terras nu één van de dingen zijn waar ze bekend om staan. Te midden van een groene omgeving en opgedeeld in twee stukken: een traditioneel terras van zo’n 125 plaatsen en een loungeterras, met zeteltjes en bartafels met krukken, waar zo’n 50 personen kunnen plaatsnemen. Naast het terras is er een speeltuin voor kinderen, die recent nog vernieuwd werd, met een bijhorend grasveld. Ruimte genoeg dus waar de jongsten zich kunnen uitleven terwijl hun ouders en grootouders een oogje in het zeil houden vanop het terras. De wandelaars en fietsers vinden hier heel wat tochten in de buurt en De Castelijnshoeve neemt momenteel ook deel aan het Lekkertrappen Fietsfestival.

WARM INTERIEUR
“Voor ons komt de leukste periode van het jaar eraan”, vertelt Nick Van Wijnsberghe, die samen met zijn broer Robbe de zaak leidt. “We vormen een jong en enthousiast team. Ik ben 27 jaar en de oudste. Vijf jaar geleden hebben wij de zaak overgenomen.” De hoeve waarin De Castelijnhoeve huist, dateert van 1830 en was vroeger de woning van verschillende generaties pachters. Na een uitgebreide renovatie kreeg de hoeve een warm en stijlvol interieur, klaar voor haar horecatoekomst. Beneden zijn er 65 zitplaatsen en op de bovenverdieping is er nog een apart zaaltje waar feestjes, vergaderingen of recepties tot 40 personen kunnen plaatsvinden. Daarbij kunnen Nick en Robbe allerlei culinaire formules aanbieden: barbecue, koud en warm buffet, keuzemenu’s,… De zaak is rolstoeltoegankelijk en heeft haar eigen mindervalidentoilet. Er is een ruime parking aan de ingang van het park en een eigen fietsenstalling.

KAART VOL KLASSIEKERS
Op de menukaart vind je veel moderne brasserieklassiekers terug. “Maar we werken ook steeds vaker met seizoensgebonden suggesties. We koken volgens de seizoenen en serveren restaurantwaardige gerechten”, stelt Nick. De zaak serveert ook elke dag een drie- of viergangenmenu van de chef dat elke week wisselt. “We hebben een heel divers publiek. En dat is ook enorm fijn, het kan perfect zijn dat iemand rustig van een viergangenmenu met wijnen zit te genieten terwijl er een tafeltje verder een groep langskomt voor een snelle croque of voor wat drankjes met fingerfood.” Elke zon- en feestdag kan je hier in de voormiddag, na reservatie, komen ontbijten. En de komende weken worden via het Onderox-menu van de maand enkele van de populairste gerechten op de kaart samengebracht in één driegangenmenu. Laat het smaken!

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Carpaccio van zalm met witte kool en wasabimayo OF Duo van kaas en garnaalkroketten met z’n garnituur
  • Lamsstoverij/merguez/zilveruitjes met slaatje OF Scampi in lookroom met gebakken kerstomaatjes
  • Dame blanche met slagroom OF Chocolademousse met slagroom en rood fruit

Prijs: 49,5 euro p.p. (i.p.v. 60 euro)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van woensdag 1 mei tot en met zondag 23 juni 2024.

De Castelijnshoeve
Kasteeldreef 52, Zoersel
Tel. +32 (0)3 336 66 21
info@decastelijnshoeve.be
www.decastelijnshoeve.be
Open: wo tot za: 11 tot 22 uur
Zo: 10 tot 22 uur
Ma en di gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.