Helemaal op smaak

Lekker Lokaal: frozen sushi

Gepubliceerd: 31 augustus 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 233

In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Tobias Maerien, sport- en voedingscoach bij Club Sterker en auteur van het boek ‘Plan Buik Weg’.

10 min. 1 persoon
+ 1 uur in de diepvries

INGREDIËNTEN

  • 1 rijpe banaan
  • 2 el skyr
  • 1 volkoren wrap
  • 50 gr frambozen
  • Scheutje ahornsiroop

BEREIDING

  • Plet de banaan en voeg de skyr toe. Meng goed en smeer uit over de wrap.
  • Werk af met frambozen, snij die telkens in twee.
  • Rol de wrap dicht en draai ‘m goed vast in zilverpapier.
  • Laat 1 uur opstijven in de diepvries.
  • Verwijder het zilverpapier, snijd de wrap in stukjes en dien op met ahornsiroop. 

Waar komt het recept vandaan?
Tobias: “Het is een variant die ik zelf gemaakt heb op basis van een bestaand recept om op te nemen in mijn boek ‘Plan Buik Weg’. Daarin help ik mensen via ‘intermittent fasting’ om gezonder te eten. Daarbij wil ik hen vooral leren nadenken over hoe ze eten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk wanneer je iets eet. Deze wrap is een goed voorbeeld van een namiddagsnack omdat je koolhydraten best zo laat mogelijk op een dag eet. En dat is net een totaal andere manier dan waarop de meeste mensen eten.”

Moet ik zelf aan intermittent fasting doen om dit te kunnen eten?
Tobias: “Nee, het is gewoon een gezonde snack. Makkelijk te maken en toch heel lekker. Een gezond gerecht dat toch weinig extra tijd in de keuken vraagt. Gezond eten maken hoeft niet altijd tijdrovend te zijn.”

Serveer je het zelf thuis ook vaak?
Tobias: “Regelmatig ja. Net omdat het snel te maken is en omdat je het in de diepvries kan bewaren. Ik serveer het ook wel eens als we mensen op bezoek krijgen. Dan heb je meteen een gespreksonderwerp extra.” (lacht)

Hoe werk ik het af?
Tobias: “Er is niet veel extra afwerking nodig. Het kan eventueel met een beetje fruit. Liefst fruitsoorten die weinig fructose bevatten en veel antioxidanten. Bessen bijvoorbeeld.” 

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinairlekker lokaal

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.