Helemaal op smaak

D'n Ouwe Brandtoren: nieuwe zaakvoerder bouwt verder op vertrouwde concept

Gepubliceerd: 1 februari 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 238

REUSEL — Taverne D’n Ouwe Brandtoren is klaar voor 2024. Daarin zal Ralph Gijbels, die begin 2022 mee in de zaak stapte, verderbouwen op het vaste concept, maar hier en daar ook zijn eigen stempel drukken. Met extra barbecuegerechten, zijn grootste passie, en nieuwe varianten van één van de toppers van het huis: de vleesplank.

Taverne D’n Ouwe Brandtoren krijgt een gezellige mix van Nederlanders en Kempenaars over de vloer. “Het zal ongeveer 50/50 zijn”, glimlacht Ralph Gijbels. Hij stapte begin 2022 mee in de zaak en heeft nu samen met naamgenoot Guus Gijbels (geen familie) en diens vrouw Petra de leiding van de zaak in handen. Bedoeling is dat Ralph op termijn de dagelijkse leiding volledig overneemt.

EEN PASSIE VOOR BARBECUE
Ralph volgde hotelschool in Breda, liep zijn stage in Engeland en Nieuw-Zeeland en voltooide zijn afstudeerstage in Eindhoven. Daarna was hij vijf jaar lang bedrijfsleider van een lunchroom en tapasbar in Eindhoven voor hij mee aan boord kwam bij D’n Ouwe Brandtoren. Ralph is gepassioneerd door barbecueën, een passie die hij ook mee naar de zaak wil brengen. Zo zal je vanaf maart naast pulled pork uit de smoker ook pulled chicken kunnen bestellen. “Ik heb koken op een open vuur altijd heel fijn gevonden”, vertelt Ralph. “Thuis stak ik vroeger vaak de barbecue aan, ik kocht er een ofyr bij en bakte regelmatig voor vrienden en familie. Ik heb hier nu een toffe locatie gevonden om dat ook aan andere gasten te kunnen aanbieden. Traag gegaard vlees op de barbecue, héérlijk!”

VLEESPLANK
Daarnaast heeft D’n Ouwe Brandtoren een erg uitgebreide kaart, met gerechten als huisgemaakt runderstoofpotje, spareribs met een barbecuemarinade, fish and chips, spies van gemarineerde kipfilet, bbq-burger,… “Ook onze vleesplank is erg populair”, legt Ralph uit. “Met o.a. huisgemaakt pulled pork, een broodje beenham, frietjes en spareribs. We zijn volop bezig om nog extra culinaire planken te voorzien, die komen vanaf maart op de kaart. Vanaf dan serveren we een eigen voorgerechtenplank, een nagerechtenplank en een vis/vleesplank. Die kan je samen delen, voor twee of meer personen.” Die spareribs zijn trouwens een specialiteit van het huis. Op vrijdag 2 februari en vrijdag 1 maart kan je vanaf 17 uur ’s avonds, na reservatie, langskomen voor een avondje onbeperkt spareribs eten. Je betaalt dan 24,95 euro.

ZESTIG VERSCHILLENDE BIEREN
Ook bierliefhebbers komen hier regelmatig langs om hun collectie aan geproefde bieren uit te breiden. De zaak heeft standaard 50 tot 60 verschillende bieren op de kaart staan, waaronder een drietal op wisseltaps. Met Guus staat er hier ook een echte bierkenner achter de toog. Hij toont die kennis ook tijdens de bierproeverijen die hier af en toe georganiseerd worden.

WANDELAARS EN FIETSERS
Als de lentezon zich binnenkort laat zien, opent ook het ruime terras weer, met zo’n 150 plaatsen voor de vroege zonnekloppers. De taverne is het hele jaar door in trek bij fietsers en wandelaars die hier in de buurt kunnen genieten van de prachtige natuur. Ook gezinnen met kinderen zijn hier van harte welkom. Zij vinden vlak naast het terras een speeltuin of kunnen hier een scorekaart kopen (voor 2,5 euro) om het achterliggende Keimennekespad te trotseren, een leuk avonturenpad voor kinderen. Ook heel wat vakantiegangers komen hier langs. Er is een klimpark aan de overkant van de straat en meerdere vakantieparken op wandel- en fietsafstand.

SAMEN FEEST VIEREN
D’n Ouwe Brandtoren is ook open voor feesten. Denk aan een verjaardagsfeest of zelfs een huwelijk. Je kan hier met maximaal 120 personen komen feest vieren. Daarbij kan je gebruik maken van de aparte feestzaal die een eigen terras van zo’n 70 plaatsen heeft. Ook daarbij kan Ralph plaatsnemen aan de barbecue of kan je opteren voor één van de andere culinaire arrangementen die de zaak aanbiedt.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
Je kan een hoofdgerecht naar keuze bestellen van de vaste kaart en krijgt daarna gratis een Onderox-verwenkoffie met een Brabants borreltje en verschillende zoete lekkernijen of een Wit Vrouwke (vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom).

  • Prijs: tussen 17,50 euro en 21,95 euro p.p. (afhankelijk van het gerecht)
  • Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’, je kan zowel ’s middags als ’s avonds langskomen. Actie geldig van donderdag 1 februari tot en met dinsdag 30 april 2024.

Taverne D'n Ouwe Brandtoren
Burgemeester Willekenslaan 2, 5541 NA Reusel
Tel. 0031(0)497 62 03 11
info@ouwe-brandtoren.nl
www.ouwe-brandtoren.nl
Open: elke dag vanaf 9.30 uur

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.