Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Vincent Wijnhoven van Vrijthof 16 in Hilvarenbeek.
25 min. 2 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Vincent: “Dat hebben we zelf verzonnen om te serveren in onze zaak. Het is de vaste eiersalade die we hier elke dag gebruiken. En met Pasen in zicht is het wel fijn om iets met eieren te doen.”
Waarom hebben jullie voor deze combinatie van smaken gekozen?
Vincent: “Omdat ei met spek een echte klassieker is en blijft. En ik ben grote fan van een lekkere eiersalade die je met kruiden een beetje kan sturen. Het paprikapoeder geeft bijvoorbeeld net die extra ‘kick’ die heel tof is. De combinatie van goed brood, rauwkost, spek en die eiersalade werkt uitstekend.”
Zijn er nog varianten mogelijk?
Vincent: “Uiteraard. Het staat je vrij om er een vegetarische variant van te maken, zonder het spek dus. Of om bijvoorbeeld plakjes radijs toe te voegen in plaats van de komkommer als je daar minder fan van bent. Of nog andere rauwkost. De eiersalade zou ik wel op deze manier behouden.”
Hoe serveer ik ‘m?
Vincent: “Op een plankje vind ik het mooist. Gebruik best wel nog een prikker voor de stevigheid.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.