Helemaal op smaak

Schaft! Frietbistro kiest voor goedgevulde bistrokaart

Gepubliceerd: 28 maart 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 240

MOL — Schaft! Frietbistro is een gezellige bistro met een goedgevulde kaart. De nadruk ligt op vleesgerechten, al staat er ook vis en pasta op het menu. Bij mooi weer kan je hier buiten vertoeven op het nieuwe volledig overdekte terras.

Schaft! Frietbistro kiest voor een klassieke bistrokeuken. Op de vaste kaart is het varkenshaasje één van de specialiteiten van het huis. “Gemarineerd in een kruidenmengeling naar mijn eigen recept, met spek errond, en traag gegaard als een rollade zodat het mals en sappig blijft”, vertelt zaakvoerder Kurt Van Lommel. “Ook alle sauzen maken we zelf.” Andere toppers op de kaart: goulash, kipfilet en varkenskroon. Op de menukaart verschenen onlangs nog extra pasta’s en salades en er wordt ook steeds meer met suggesties gewerkt. Met momenteel o.a. de ‘Chateaubriand 2 Lovers’, geserveerd op een grote plank, en — de naam zegt het zelf — te delen met twee personen. Alles wordt hier mooi gepresenteerd en bij elk gerecht hoort een slaatje en pasta, brood of een aardappelgerecht naar keuze. “Je kan kiezen uit frieten, kroketten of ons schaftgras, extra dunne frieten. Die zijn erg populair.”

TONGROLLETJES EN STEAK
Ook nieuw zijn de midweekdeals. Die kunnen van dinsdag tot vrijdagmiddag 14 uur besteld worden. “Het zijn extra voordelig geprijsde hoofdgerechten”, legt Kurt uit. “Tongrolletjes met wittewijnsaus of een halve kip met frietjes en appelmoes bijvoorbeeld. Of steak wit-blauw, een echte klassieker.”

OVERDEKT TERRAS
Het terras biedt zo’n vijftig zitplaatsen. Vorige zomer werden er nog meerdere schaduwdoeken gebruikt op het terras, dit jaar is het volledig overdekt door één grote tent waaronder je droog zit, maar toch in de frisse lucht. Ook voor fietsers een aantrekkelijk gegeven. “Zij komen hier vaak langs, want er lopen enkele fietsroutes in de buurt en we zitten niet ver van de fietsostrade”, weet Kurt. “Ze kunnen hun fiets hier ook opladen.” Op het terras kan je genieten van je volledige maaltijd of kiezen voor een drankje met wat fingerfood zoals Mexicaanse nacho’s, kippenboutjes, lookbroodjes of calamares. Er staan ook cocktails op de kaart. Op hete dagen zorgt de airco ervoor dat het binnen lekker fris blijft.

TAKE-AWAY
Wie ter plekke blijft eten, kiest altijd uit de bistrokaart. Frieten met snacks kan je wel nog altijd afhalen in het frituurgedeelte, om thuis op te eten. Daarvoor kan je ook online bestellen. Zoek je nog een tof cadeautje? In de zaak kan je een oplaadbare kaart aankopen waarbij je zelf je bedrag kan kiezen dat je wil schenken. De gelukkige ontvanger kan daar zowel in de bistro mee terecht als in het frituurgedeelte. Nadien kan je de kaart zelf weer opladen.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Hapje uit de zee (keuze van de chef)
  • Varkenskroon Duroc x Mangalica met mosterdsaus, seizoensgroenten, wortelpuree en handgemaakte kroketten.
  • Verrassend zoet

Prijs: 43 euro p.p. (i.p.v. 52 euro)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 27 maart 2024 tot en met zondag 19 mei 2024.

Schaft! Frietbistro
Milostraat 55, Mol
Tel. +32 (0)14 30 88 91
info@schaftmillegem.be
www.schaftmillegem.be
Open: di, wo, do: vanaf 16 uur
Vr: 11.30 tot 14 uur en van 16 tot 21 uur
Za, zo: vanaf 11.30 uur
Ma gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.