Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Bert Geuens, zaakvoerder en chef-kok van restaurant Bistro Tilo in Retie.
15 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Bert: “Dat heb ik vroeger al gemaakt, toen ik nog in een andere horecazaak werkte. Daar serveerde ik het regelmatig als hapje en soms als voorgerecht. Zo nu en dan serveer ik het ook hier nog wel eens, bij Bistro Tilo.”
Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Bert: “Feestelijk! Zeker en vast! Het is makkelijk om te maken maar toch heel lekker en bijzonder. De ingrediënten zijn het hele jaar door te verkrijgen, maar ik zou het zeker en vast durven aanraden om thuis eens te proberen tijdens de eindejaarsperiode. En je kan het als hapje maar ook als voorgerecht serveren. Dat is een extra voordeel.”
Welke appelsoort gebruik ik?
Bert: “Ik gebruik meestal een granny smith. Dat is een soort die van origine uit Australië komt, maar die appels worden hier gewoon bij ons gekweekt. Je kan ook andere appelsoorten gebruiken, maar dan liefst wel een zoet exemplaar. Die gaat het beste samen met de peper en de kruidenkaas.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.