Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Nick Van Wijnsberghe, chef-kok en eigenaar van De Castelijnshoeve in Zoersel.
30 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
Vlees:
Crème:
Overige:
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Nick: “Dat heb ik zelf samengesteld. Ik heb daarbij bewust voor onglet gekozen omdat dat een stukje rundsvlees is dat niet zo vaak gebruikt wordt, zeker niet door mensen thuis. Hier in het restaurant komt het wel eens bij de suggesties te staan. Van smaak is het één van de allerlekkerste stukken van het rund. Goed dat mensen het op deze manier kunnen leren kennen. Eén ding waar je wel voor moet oppassen: je moet het vlees bleu of saignant bakken, anders wordt het te taai.”
Is het er nu de ideale periode van het jaar voor?
Nick: “Onglet is het hele jaar door verkrijgbaar, maar je kan het recept makkelijk aanpassen naargelang het seizoen. In het voorjaar kan je bijvoorbeeld kiezen voor een slaatje met gemarineerde ui. Nu ga je best voor warme groentes. Ik kies het liefst voor minstens twee verschillende groentes, daarom heb ik geopteerd voor prinsessenboontjes én snijbonen. Dat is een goede match en het is er de tijd van het jaar voor.”
Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Nick: “Eerder alledaags. Je kan het perfect op een doordeweekse dag maken. Al zorgen de kroketten erbij wel voor een feestelijk tintje. In principe kan je er elke aardappelbereiding bij serveren, maar ik vind de combinatie met verse kroketten persoonlijk heel geslaagd.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.