Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de (buiten)keuken: vuurchefs Nick Van Hoof en Kevin Kegeleers van Experience Center Zouterover in Hoogstraten, en de auteurs van het boek ‘Puur BBQ’.
45 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BENODIGDHEDEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Nick: “Het is één van onze geslaagde experimenten. Toen de bloemprijs steeg, dachten we: waarom gebruiken we de assen niet als een deel bloem? We hadden er altijd zoveel van onze vuren en gooiden die vaak weg. We proberen zo zero-waste mogelijk te werken en malen de korst nu achteraf fijn en strooien die dan op onze klinkers. Dat helpt om onkruid en mos weg te houden. En het gerecht zelf lukte wonderwel.”
Zijn de aardappelen zo het lekkerst?
Kevin: “Absoluut! Op hun puurst, zoals ze moeten zijn. De rokerige smaak zit er zo een beetje in en het geeft zoetheid aan je aardappel. Je moet ze wel altijd in de schil laten, anders zou het zout te sterk in de aardappel zelf trekken. Nu is het evenwicht perfect. Het ziet eruit als een brood en is heel tof als je het opent en de aardappelen ziet zitten. Je kan het zelfs in de oven maken als je wil.”
Een vaste waarde als jullie zelf gaan barbecuen?
Kevin: “Niet altijd, vooral omdat het wel vrij veel werk is. Al maken we er soms een activiteit van met de kindjes. Zij helpen heel graag bij het kneden.”
Wat serveer ik erbij?
Nick: “Het gaat zowel goed bij vis als vlees. Je kan ze zelfs als apart gerecht serveren met een lekkere dip.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.