Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Nikki Van Roy van Escargotkwekerij Cornu uit Retie.
120 min. 6 personen
INGREDIËNTEN
Bouillon:
Escargots:
BEREIDING
Bouillon:
Escargots:
Afwerking:
Waar komt het recept vandaan?
Nikki: “Dat heb ik van iemand gekregen en zelf gefinetuned, met Georges Escoffier (bekende Franse kok, nvdr.) als inspiratiebron.”
Is het er nu de ideale periode van het jaar voor?
Nikki: “Het seizoen waarop je ze levend kan kopen, loopt ten einde. Dat begint in april-mei en loopt door tot begin november. Daarna gaan ze in winterslaap.”
Welke soort neem je best?
Nikki: “De Petit Gris, de Gros Gris of de Wijngaardslak. Tenzij je rubber lekker vindt natuurlijk.” (lacht)
Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Nikki: “Alledaags zal het nooit worden. Maar je kan er wel enorm mee variëren. Een slak leeft overal. Iedere cultuur maakt er haar recepten mee. Je kan het zo in stoofpotjes verwerken en zelfs gebruiken als alternatief voor balletjes in de soep.”
Nog een laatste tip?
Nikki: “Serveren doe je best met knapperig brood en een salade. Ah ja, en je kan ook schoongemaakte schelpen kopen, voor als je het niet ziet zitten om de schelpen zelf proper te maken.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.