Helemaal op smaak

Broosend Hof: "Wij blijven gewoon open"

Gepubliceerd: 29 februari 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 239

OUD-TURNHOUT — Voor wie er nog aan moest twijfelen: Broosend Hof blijft gewoon open Koen en Sandra Janssens-Verbraeken investeren zelfs nog extra in het restaurant en zetten hun zaak verder volgens hun vertrouwde recept. “Met pure smaken en veel gezelligheid.”

De kogel is door de kerk. “We blijven verdergaan. En dat gaat nog een hele tijd zo blijven”, verzekeren Koen en Sandra de toekomst van Broosend Hof. Later dit jaar zal de inrichting van de zaak zelfs veranderen. “We willen blijven investeren in de toekomst. Ons doel? Nog meer inzetten op beleving en gezelligheid. Mensen zeggen vaak dat ze meteen een warm huiskamergevoel krijgen bij ons. Dat vind ik altijd een mooi compliment.”

MOOIE ERVARINGEN
Koen staat als chef-kok voornamelijk in de keuken, Sandra is de gastvrouw. “We zijn nu halfweg de veertig en hebben besloten om door te gaan, met heel veel goesting. Met de bagage die we in het verleden hebben opgebouwd gaan we verder, alle mooie ervaringen pakken we mee. De basis blijft gelijk, al veranderen we hier en daar wel eens iets. Ik kom bijvoorbeeld al eens iets mee vertellen aan tafel, dat deed ik vroeger eigenlijk nooit.”

MENU OF À LA CARTE
In Broosend Hof wordt enkel met kwaliteitsproducten gewerkt. “Eerlijk en vers”, legt Koen uit. “We werken met pure smaken. Met passie als belangrijkste ingrediënt en helemaal volgens de seizoenen.” Sinds begin dit jaar kan je hier ook terug à la carte komen eten. Je kan daarbij ook één of meerdere gerechten kiezen uit de meergangenmenu’s. Elke maandag, vrijdag en zondag kan je ook ’s middags langskomen. Op maandagmiddag en -avond serveert de zaak een verrassingsmenu van vier gangen.

NIEUWE EVENTS
Het komende voorjaar zullen er ook opnieuw events georganiseerd worden. Altijd gecombineerd met een culinaire beleving. “We gaan aan wildpluk doen en daarna koken op een open vuur”, verklapt Koen alvast. “En ook een huifkartocht in combinatie met een natuurwandeling en een afsluitend diner komt er zeker aan. We hebben nog ideetjes genoeg om heel toffe dingen te doen met ons restaurant.”

SEIZOENSGROENTES
“Elke culinaire periode heeft haar eigen pluspunten. Zo kijken we bijvoorbeeld al uit naar de komst van de asperges. We werken het hele jaar door met een overvloed aan seizoensgroenten.” Intussen staan er ook nieuwe ‘Smaakmaekers’ klaar, de non-alcoholische drankjes op basis van fruit, groenten en kruiden die Sandra zorgvuldig uitwerkt om perfect te passen bij de nieuwe menu’s. De zaak staat er intussen voor bekend. Wie toch graag alcohol drinkt, kan bij de menu’s ook aangepaste bieren bekomen.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Forel, spitskool, citroen, zeewier (**)
  • Zeebaars, warmoes, wortel, sjalot *(**)
  • Tarbot, akkerzwam, duxelle
  • Kalfs, pastinaak, schorseneer, rode kool *(**)
  • Appelsien, yoghurt, zanddeeg *(**)

Prijs: 60 euro p.p (3 gangen), 67 euro p.p. (4 gangen), 75 euro p.p. (5 gangen)

Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt een gratis huisgemaakte notenlikeur bij de koffie na de maaltijd. Geldig van vrijdag 1 maart tot en met zondag 7 april 2024. Je kan bij het menu ook bijhorende wijnen, bieren of alcoholvrije ‘Smaakmaekers’ verkrijgen.

Broosend Hof
Brooseinde 61, Oud-Turnhout
Tel. +32(0)14 70 00 77
genieten@broosendhof.be
www.broosendhof.be
Open: ma, vr en zo: vanaf 12 uur (lunch) en vanaf 18 uur (diner)
Za: vanaf 18 uur (diner)
Di en wo gesloten
Do enkel voor groepen

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.