Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Maggy Rey van de Instagrampagina ‘Maggys Cookboutique’.
30 min. 2 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Voorbereiding:
Hapje 1:
Dressing 1:
Hapje 2:
Dressing 2:
Waar komt het recept vandaan?
Maggy: “Ik heb dit speciaal gemaakt om de 20ste verjaardag van Onderox Magazine te vieren! Daar hoort wel iets feestelijks bij, dacht ik zo. Ik wou dus iets dat je op een receptie zou kunnen serveren als een exclusief hapje. Een lekker stukje fingerfood. Maar wel iets dat je ook rustig thuis kan maken, zonder dat het te moeilijk wordt.”
Ideaal als de zon schijnt?
Maggy: “Absoluut! En dan een biertje of een wijntje erbij nemen en samen in de tuin gaan zitten. Klinkt fantastisch, toch?”
Hoe serveer ik het?
Maggy: “Op een schoteltje met de saus apart zodat je die zelf à la minute met een lepel naar believen kan toevoegen. Je kan er ook groene en zwarte olijven bij presenteren, of cherrytomaatjes, wortelstaafjes of zelfs wat noten en rozijnen. Zo heb je ineens veel verschillende kleuren.”
Zijn er nog alternatieven voor het recept zelf?
Maggy: “Je kan er nog een beetje verse aardbeien onder mengen. Dat zorgt voor een extra frisse smaak. Trouwens, als je de paprika liever niet roostert, of als het snel moet gaan, kan je die ook in een bokaal of in blik in de winkel kopen. Maar persoonlijk probeer ik het altijd vers te maken.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.