Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Tom Rely, chef-kok en eigenaar van restaurant La Cuenta in Mol.
15 min. 2 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Tom: “Het is een eigen recept dat ik regelmatig in ons restaurant serveer, vaak als voorgerechtje van een lunch. Maar het kan dus ook perfect als hoofdgerecht, zoals in dit recept.”
Is het er nu de ideale periode voor?
Tom: “Zeker weten! Het aspergeseizoen is terug gestart. De schoonste tijd van het jaar! Het is echt een topproduct en ik vind het fantastisch om ermee te werken. Die van ons komen rechtstreeks van een kweker uit Geel.”
Wat is het geheim van asperges koken?
Tom: “Ze opzetten in koud water, net tot aan het kookpunt brengen en dan alles van het vuur. Wacht dan tot ze naar de bodem zakken. Dan zijn ze perfect. Kan niet misgaan!”
Nog een laatste tip?
Tom: “Wie geen fan is van dragon kan ook bieslook gebruiken. Of de tuinbonen vervangen. Eigenlijk heb je met risotto heel veel opties. En de topjes van de asperge, die zijn altijd tof om mee te gebruiken bij het dresseren.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.