Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Sus Harzé van kruidenspecialist Suspices.
20 min. 2 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Sus: “Het is een vrij klassieke bruschetta die ik al een paar jaar maak, met mijn persoonlijke Italiaanse kruidenmengeling. Ik heb met die kruiden een paar jaar geëxperimenteerd totdat het nu echt op punt staat voor dit gerecht.”
Is het er nu de ideale periode van het jaar voor?
Sus: “Absoluut! Het is een zomers gerechtje. Al kan je het in principe het hele jaar door maken in de oven. Het handige is ook dat je de voorbereiding al vooraf kan doen als je gasten krijgt. Je maakt het dan af terwijl je al wat te drinken inschenkt en de barbecue op temperatuur aan het komen is. Het kan ook een lichte en frisse starter zijn van een barbecuemaaltijd. Een glaasje wijn of een frisse gin-tonic erbij en je hebt meteen een gezellige avond.”
Wat is het geheim van dit gerechtje?
Sus: “Het zijn de kruiden die het verschil maken. Een belangrijke tip: meng de avond voordien al wat kruiden samen met een beetje olijfolie en laat dat trekken. Met die mengeling kan je het broodje dan insmeren voor je de tomaten erop legt. De liefhebbers kunnen ook nog wat zout toevoegen, maar ik doe dat persoonlijk niet. De kruiding is hoe dan ook essentieel. Onder meer omdat mozzarella op zich weinig smaak heeft.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.