Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Pascal Cuppens, chef-kok van Filet Puur uit Laakdal.
60 min. 8 personen
INGREDIËNTEN
Stammetjes:
Saus:
BEREIDING
Stammetjes:
Kaassaus:
Waar komt het recept vandaan?
Pascal: “Zelf verzonnen. Ik had vroeger een beenhouwerij en daar maakte ik vaker stammetjes met gehakt. Nu wou ik mijn eigen variant maken op vogelnestjes.”
Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Pascal: “Het is een feestelijk paasgerecht. Daarom heb ik die kwarteleitjes gebruikt. Dat past perfect bij Pasen. Ideaal om te serveren als de familie langskomt.”
Waar serveer ik het bij?
Pascal: “Met pastinaakpuree vind ik het heel erg lekker. Zo kan je het ook als overschotel maken. Dan kan je het vooraf al klaarzetten. Dan begin je met de puree, leg je de stammetjes daarop en overgiet je met de saus. Als laatste overstrooi je dan met de geraspte kaas. Daarna laten afkoelen en hup, de ijskast in. Dan moet je met Pasen zelf niet staan koken.”
Is het nu de ideale periode van het jaar om dit te maken?
Pascal: “Absoluut. Ik heb bewust alleen met ingrediënten gewerkt die nu op z’n lekkerst zijn. Ik heb daarom ook groene asperges genomen, die kan je eigenlijk het hele jaar door krijgen. Maar ook de witte asperges komen er binnenkort weer aan. Een leuke tijd om in de keuken te staan.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.