Helemaal op smaak

Zilvermeerhaven Port Aventura serveert brunch met heel wat lokale specialiteiten

Gepubliceerd: 29 februari 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 239

MOL — Nog één maandje winterkost en dan richt Zilvermeerhaven Port Aventura zich weer op de zomerperiode. Die winterkost, dat betekent in de zaak van Lynn en Steven Boonen: een overvloed aan lokale specialiteiten. Ze stelden er zelfs speciaal een ‘Onderox-brunch’ mee samen die je de hele maand maart kan komen proeven, gecombineerd met een tochtje over het water met de taxiboot.

We hebben heel wat lekkers uit de Kempen samengebracht in één brunch”, legt Lynn Boonen uit. “Wij houden van lokaal en bewust eten en kopen. Als de producten hier uit de buurt nu net zo goed en minstens even lekker zijn, waarom zouden we ze dan verder weg gaan zoeken? We hebben in de Kempen heel wat lekkers te bieden, daar mogen we trots op zijn. Bovendien zijn het fijne producten om mee te werken en we promoten er onze regio mee bij bezoekers die van verder weg komen.” Lynn en Steven besloten om in de maand maart een speciale brunch te serveren met een overvloed aan dat lokaal lekkers. De brunch wordt elke dag waarop het havencafé open is om 11.30 uur geserveerd, na reservatie.

NIEUWE ZOMERKAART
“De winter bolt intussen rustig uit en daarom willen we nog één maand genieten van lekkere winterkost voor we overschakelen naar onze zomerkaart”, zegt Lynn. Die zomerkaart wordt op maandag 25 maart ingevoerd. “Daar zullen opnieuw meer broodjes, salades, poké bowls en zomerse drankjes opstaan. We hebben intussen de volledige omschakeling gemaakt naar lunchcafé, maar we houden wel bewust desserts en hapjes op de kaart. Je kan dus ’s middags uitgebreid komen eten maar net zo goed langskomen voor een snelle lunch.” Port Aventura is trouwens nog op zoek naar een keukenmedewerker om het team te komen versterken. Wie interesse heeft, mag zich melden bij Lynn en Steven.

WANDELEN LANGS HET WATER
Wie reserveert voor de ‘Onderox-brunch’, kan gratis met de taxiboot overgezet worden naar de andere kant van het water om zo de wandeling ‘Molse Meren-Schansheide’ te volgen tot je terug bij Port Aventura bent. Maart is daarnaast de laatste maand waarop je de wandeling van het Lekkerstappen Wandelfestival kan komen doen, daarvoor is Port Aventura vertrek- en aankomstpunt voor een tocht langs het water van zo’n 9,8 kilometer. De komst van de zomer betekent dat er weer meer beleving is op het water zelf, met naast de taxiboot ook o.a. de FloatXpress (watertrein) en de elektrisch aangedreven Electric Paddle Drive. Ook het terras, met zicht op de jachthaven, staat vanaf april weer opgesteld. “Een fijne periode met veel leven in de brouwerij. Wij kijken er alvast naar uit.”

ONDEROX-BRUNCH VAN DE MAAND
Eén biertje (Kemping of Postel bruin), croissant, ‘goei’ brood, slagerspallet met kaas en Molse kipkap, smeerbeleg (boter, stroop en confituur), frikandellen met kriekjes, witte en zwarte pens met appelmoes, stukje vlaai, koffie en thee.

  • Prijs: 27,50 euro p.p.
  • Gratis overzet met de taxiboot voor de wandeling ‘Molse Meren-Schansheide’ voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-brunch’. De brunch wordt elke dag (behalve op donderdag en vrijdag) geserveerd om 11.30 uur. Actie geldig van zaterdag 2 maart tot en met zaterdag 30 maart.

Zilvermeerhaven Port Aventura
Zilvermeerlaan 9, 2400 Mol
Tel. +32 (0)14 47 22 57
info@zilvermeerhaven.be
www.zilvermeerhaven.be
Open: ma, di, wo: vanaf 11 uur
Za, zo: vanaf 10 uur
Do en vr gesloten 

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.